Antena 3 CNN Externe Episcop polonez: Holocaustul este folosit de evrei ca ?armă de propagandă?

Episcop polonez: Holocaustul este folosit de evrei ca ?armă de propagandă?

Episcop polonez: Holocaustul este folosit de evrei ca ?armă de propagandă?
Sursa foto: Tadeusz Pieronek
26 Ian 2010   •   09:10

Un episcop polonez de top consideră că evreii au "expropriat" Holocaustul pe care îl folosesc ca "armă de propagandă". Comentariile episcopului Tadeusz Pieronek, fost şef al conferinţei episcopilor polonezi, a declanşat îngrijorare printre evreii din Polonia şi Italia, după ce au fost publicate pe siteul italian catolic www.pontifex.roma.it.
Pieronek a afirmat ulterior la televiziunea poloneză că declaraţiile sale au fost manipulate şi a negat că ar fi spus că "Holocaustul ca atare este o invenţie evreiască".
De asemenea, a menţionat că nu a autorizat publicare interviului, care luni încă se afla pe site.
"Nu se poate nega că cel mai mare număr de morţi în lagărele de concentrare au fost evreii, dar şi ţiganii polonezi, italienii şi catolicii erau pe listă," afirma acesta.
Miercuri se marchează a 65-a aniversare a Zilei Internaţionale a Holocaustuui. Premierul israelian, preşedintele polonez şi alţi lideri europeni sunt aşteptaţi la ceremoniile de la Auschwitz .

"Nu este drept să expropriezi această tragedie pentru propaganda," a fost citat Pieronek, care a adăugat că zielele memoriale ar trebuie să fie ţinute pentru "victimele comunismului, pentru catolici, pentru creştinii persecutaţi şi aşa mai departe."

El a continuat: "Dar ei, evreii, se bucură de o presă bună deoarece au mijloace financiare puternice în spatele lor, o putere enormă şi susţinere necondiţionată dom partea SUA, iar aceasta favorizează cu siguranţă o anumită aroganţă pe are o găsesc de suportat."

Întrebat dacă Holocaustul a fost exploatat, Pieronek a replicat: "Cu siguranţă că da. Este folosit ca armă de propagandă pentru a primi avantaje care adesea sunt de nejustificat."
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: episcop Holocaust

Philip Morris susține inovația

Cum îţi construieşti un sistem video de monitorizare pentru casă sau afacere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close