Antena 3 CNN Externe Erdogan: "Israelul a orchestrat lovitura de stat din Egipt! Avem dovezi"

Erdogan: "Israelul a orchestrat lovitura de stat din Egipt! Avem dovezi"

Erdogan: "Israelul a orchestrat lovitura de stat din Egipt! Avem dovezi"
Sursa foto: Foto: AFP
20 Aug 2013   •   14:05

Premierul Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că Ankara are dovezi care susţin că Israelul se află în spatele loviturii de stat din Egipt, care l-a înlăturat de la putere pe Mohamed Morsi.

Erdogan spune că Occidentul a început să redefinească democraţia ca pe un proces care nu este EXCLUSIV determinată de rezultatelor urnelor de vot, cu toate că cele din urmă reprezintă "voinţa poporului".

"Asta s-a implementat în Egipt. Cine este în spatele acestei manevre? Israelul a orchestrat tot! Avem dovezi clare", adaugă Erdogan, citat de Hurriyet.

"Frăţia Musulmană nu va reveni la putere chiar dacă această formaţiune va câştiga alegerile. Democraţia nu mai este reprezentată de urnele de vot", a continuat premierul turc.

În martie, statul evreu a încercat o apropiere de Turcia după ce şeful cabinetului israelian,  Benjamin Netanyahu, şi-a cerut scuze pentru raidul unei flotile în Gaza, ce a provocat moartea a nouă cetăţeni turci.

La acea vreme, Erdogan a acceptat scuzele oficiale şi ambele părţi au căzut de acord să cintinue discuţiile pentru normalizarea relaţiilor.

×
Subiecte în articol: turcia, ankara
Parteneri
51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinş
x close