Antena 3 CNN Externe Erdogan: "Rezultatele alegerilor europarlamentare indică creşterea alarmantă a rasismului"

Erdogan: "Rezultatele alegerilor europarlamentare indică creşterea alarmantă a rasismului"

Erdogan: "Rezultatele alegerilor europarlamentare indică creşterea alarmantă a rasismului"
28 Mai 2014   •   12:44

Premierul Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că rezultatele alegerilor europarlamentare reprezintă un puternic semnal de alarmă, care indică gradul de ameninţarea tot mai ridicat al rasismului pe Bătrânul Continent.

Liderul de la Ankara a spus, ieri, că alegerile au confirmat îngrijorările din ultima vreme ale Turcie, privind tendinţa ascendentă a doctrinelor rasiste, sugerând că Europa consideră atacurile de sorginte rasială drept "legitime şi corecte".

Prim-ministrul turc a ţinut un discurs în plenul Legislativului la câteva zile după ce Frontul Naţional Francez şi alte formaţiuni de extremă-dreaptă au câştigat mai multe fotolii în Parlamentul European decât se prevedea iniţial. Majoritatea acestor partide sunt eurosceptice şi se declară în favoarea eradicării procesului de emigraţie. Totodată, având în vedere numărul mare de europarlamentari cu orientare extremistă, ambiţiile Turciei de a adera la UE par sortite unui eşec sigur.

Erdogan este de părere că o Turcie musulmană, membră în UE, ar fi ca un "antidot" perfect împotriva rasismului şi antisemitismului din Europa.
"Europa nu-şi dă încă seama, dar Europa are mai multă nevoie de Turcia, decât are Turcia nevoie de Europa", a conchis premierul turc.

×
Subiecte în articol: turcia, ankara
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close