Antena 3 Externe Este oficial! 1% din populaţia lumii deţine 40% din averea lumii

Este oficial! 1% din populaţia lumii deţine 40% din averea lumii

de G.S.    |    02 Iun 2013   •   15:15
Este oficial! 1% din populaţia lumii deţine 40% din averea lumii
Sursa foto: Foto: fofoa.blogspot.com
Cei mai bogaţi oameni din lume, reprezentând 1% din populaţia planetei, deţin 39% din avuţia totală de 135.000 de miliarde de dolari, iar ponderea care le revine acestora va creşte probabil în următorii ani, arată un studiu al Boston Consulting Group.
Avuţia aflată în proprietate privată a crescut anul trecut la nivel global cu 7,8%, la 135.000 de miliarde de dolari, arată studiul, citat de CNBC, conform Mediafax.
Cei mai bogaţi, însemnând 1% din total, deţin împreună 52.800 miliarde de dolari, în timp ce persoanele cu active de peste 5 milioane de dolari controlează aproape un sfert din avuţia mondială.
Această concentrare se va accentua şi mai mult în anii următori, întrucât avuţia bogaţilor creşte mai rapid decât totalul la nivel global.
Numărul milionarilor a urcat anul trecut cu 10% şi a ajuns la 13,8 milioane.
Studiul ia în calcul un avans anual de 4,8% la nivel general în următorii cinci ani, în timp ce pentru milionari ritmul va fi de aproape două ori mai rapid.
Averea persoanelor cu peste 5 milioane de dolari va creşte în fiecare an cu circa 8%, iar a celor cu peste 100 de milioane de dolari va spori cu 9,2%.
Această creştere a avuţiei bogaţilor este susţinută în economiile dezvoltate în mare parte de evoluţia pieţelor de capital, în timp ce pentru ţările în dezvoltae principalele motoare sunt avansul economic şi economisirea.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close