Antena 3 CNN Externe Stare de urgență în Etiopia pe fondul tulburărilor violente. „Avem ca prioritate securitatea cetățenilor”

Stare de urgență în Etiopia pe fondul tulburărilor violente. „Avem ca prioritate securitatea cetățenilor”

Stare de urgență în Etiopia pe fondul tulburărilor violente. „Avem ca prioritate securitatea cetățenilor”
de S.T.    |    09 Oct 2016   •   17:07

Guvernul etiopian a declarat duminică stare de urgență, după mai multe luni de tulburări violente, au anunțat autoritățile, potrivit AFP.

„Starea de urgență a fost declarată după o dezbatere aprofundată în consiliul de miniștri asupra morților și pagubelor asupra bunurilor survenite în țară”, a declarat premierul etiopian Hailemariam Desalegn.

Declarația marchează o înăsprire a poziției guvernului în fața mișcărilor de contestare care au loc în Etiopia de la sfârșitul anului trecut, reprimate de către stat cu prețul a sute de morți, conform organizațiilor de apărare a drepturilor omului.

„Avem ca prioritate securitatea cetățenilor. În plus, vrem să punem capăt pagubelor cauzate infrastructurii noastre, centrelor de sănătate, clădirilor administrației și justiției”, a declarat premierul.

Etiopia este dominată în acest moment de o mișcare de contestare antiguvernamentală fără precedent în ultimii 25 de ani, organizată de comunitățile oromo și amhara, majoritare în țară, însă care se simt marginalizate de către guvern.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: stare de urgenta
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close