Antena 3 CNN Externe Etiopia a sărbătorit în septembrie 2021 intrarea în anul 2014, după un calendar propriu, cu totul special

Etiopia a sărbătorit în septembrie 2021 intrarea în anul 2014, după un calendar propriu, cu totul special

Sâmbătă, Etiopia a sărbătorit intrarea în noul an, 2014, în ciuda dificultăților cu care se confruntă pe fondul creșterii prețurilor, a războiului și a foametei din partea de nord a țării.

Etiopia a sărbătorit în septembrie 2021 intrarea în anul 2014, după un calendar propriu, cu totul special
Sursa foto: Twitter/tewerwari_1
13 Sep 2021   •   16:01

Calendarul acestei țări africane este unic. Nu doar că este cu 7 ani și 8 luni în urma celui gregorian, ci și pentru că aici, un an durează 13 luni.

În Etiopia, nașterea lui Iisus Christos este calculată diferit: atunci când Biserica Catolică a modificat anul după noi calcule, în anul 500 d.Hr., Biserica Ortodoxă Etiopiană n-a făcut acest lucru

Așa că Anul Nou pică pe 11 septembrie după calendarul gregorian, 12 ani în ani bisecți.

Spre deosebire de copiii din celelalte părți ale lumii, micii etiopieni nu au nevoie să învețe câte zile are fiecare lună, folosind rime și cântecele. 

Calculele sunt simple aici: fiecare dintre cele 12 luni are 30 de zile, iar cea de-a 13-a lună a anului are 5 sau 6 zile (în anii bisecți).

Și timpul curge altfel: fiecare zi este împărțită în două intervale de 12 ore începând de la 06:00, ceea ce ar face atât la prânz, cât şi la miezul nopţii ora şase în timpul etiopian, potrivit BBC.

Așa că dacă cineva te invită la Addis Ababa la ora 10 pentru o ceașcă de cafea, ei bine, vei bea cafeaua la ora 16.00. 

Etiopienii nu au nume de familie. Copiii iau numele tatălui.

Dacă pe fiu îl cheamă, să zicem, Andrei, iar numele tatălui este George, numele copilului va fi Andrei George.

Etiopia este singura țară care nu a fost niciodată colonizată

Italia a încercat să invadeze Etiopia, sau Abisinia, așa cum era cunoscută în 1895, când puterile europene scoteau continentul african între ele – dar a suferit o înfrângere umilitoare.

Biserica ortodoxă „St.Mary“ din Aksum, Etiopia, se spune că este păstratoarea a „Chivotului Legii” (Cufărul sacru cu “cele zece porunci”), ăblițele unde erau încrustate cele 10 legi divine care au fost primite de Moise de la Dumnezeu, pe muntele Sinai.

 

×
Subiecte în articol: etiopia calendar an nou
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close