Antena 3 CNN Externe Furtuna Eunice aproape a răsturnat un avion la Heathrow

Furtuna Eunice aproape a răsturnat un avion la Heathrow

Presa britanică publică imagini spectaculoase și, în același timp, alarmate cu efectele furtunii Eunice asupra zborurilor pe aeroporturile din Regatul Unit.

Furtuna Eunice aproape a răsturnat un avion la Heathrow
Sursa foto: Captură YouTube / The Independent
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Feb 2022   •   16:04

Un clip de 40 de secunde surprinde momentul în care o aeronavă British Airways care ratează aterizarea pe aeroportul londonez Heathrow din cauza vânturilor puternice. 

Trenul de aterizare al aparatului aproape că ia contact cu pista, când vântul lateral înclină periculos avionul pe aripa stângă.

Piloții anulează aterizarea, turează motoarele și ridică aparatul pentru a evita un dezastru.

La o tentativă ulterioară, echipajul reușește, în cele din urmă, să pună avionul pe pistă.

Autoritățile britanice au avertizat încă de ieri asupra pericolului furtunii Eunice, plasând majoritatea teritoriului sub cod roșu de vânt puternic, de până la 160 de kilometri pe oră însă furia naturii s-a dovedit, vineri, mult peste estimări.

Până în prezent, Eunice a lăsat fără curent electric mai mult de 110.000 de locuințe, multe situate în sud-vestul teritoriului, și a obligat autoritățile să închidă școlile. Multe companii și-au suspendat, de asemenea, activitatea și au fost semnalate perturbări majore ale traficului.

Milioane de britanici au fost avertizați să rămână în case.

În Insula Wight au fost înregistrate rafale cu viteza de peste 195 de kilometri pe oră, ceea ce reprezintă un nou record în Anglia, potrivit Met Office.

Precedentul record pentru zone joase din Anglia a fost consemnat în 1979 la Gwennap Head, în Cornwall, când viteza vântului a atins aproape 189 de kilometri la oră.

×
Subiecte în articol: Heathrow Eunice british airways
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close