Antena 3 CNN Externe Europa şi SUA se tem de posibile atentate teororiste. S-a împlinit un an de la uciderea lui Osama bin Laden

Europa şi SUA se tem de posibile atentate teororiste. S-a împlinit un an de la uciderea lui Osama bin Laden

Europa şi SUA se tem de posibile atentate teororiste. S-a împlinit un an de la uciderea lui Osama bin Laden
Sursa foto: Foto: photogallery.indiatimes.com
de O.P.    |    01 Mai 2012   •   11:08

Nivelul securităţii pe mai multe aeroporturi din SUA, Europa şi din Orientul Mijlociu a fost ridicat substanţial, vizând zboruri americane, autorităţile temându-se de posibile atentate sinucigaşe cu bombe disimulate în corpul unor eventuali terorişti Al-Qaida, relatează ABC News.

Documente Al-Qaida, criptate într-un fişier porno, dezvăluie planuri de comitere a adevărate masacre în Europa

Autorităţile americane şi europene se tem de comiterea unor atentate la bordul unor avioane americane, odată cu apropierea marcării unui an de la eliminarea liderului reţelei teroriste Osama ben Laden. De asemenea, numărul agenţilor federali de la bordul avioanelor a fost suplimentat la bordul zborurilor externe americane înainte de acest eveniment, potrivit postului american.

În urmă cu un an, preşedintele Barack Obama anunţa în direct la televiziune că Osama ben Laden a fost eliminat în cadrul unei operaţiuni americane într-un complex din Abbottabad (Pakistan).
  
Experţi medicali afirmă că există suficient loc în zona stomacului, în vederea implantării de explozivi pe cale chirurgicală. "Chirurgul va deschide cavitatea abdominală şi va putea pune, pur şi simplu, dispozitive explozive între organele interne", a declarat doctorul Mark Melrose, un specialist în medicină de urgenţă din New York.
  
În ultimul an, autorităţile americane şi europene au avertizat în mod public că Al-Qaida în Peninsula Arabă (AQPA), filiala yemenită a reţelei teroriste, şi Ibrahim al-Asiri, un expert în confecţionarea de bombe, au creat bombe care pot fi disimulate în corpul uman, fără părţi metalice, pentru a putea trece de controalele de securitate de pe aeroporturi. "Noi tratăm informaţia serios", declara în 2011 John Pistole, şeful Administraţiei pentru Securitatea Transporturilor.
  
Ibrahim al-Asiri a plasat o bombă în rectul fratelui său, în vederea comiterii unei misiuni sinucugaşe vizându-l pe şeful serviciilor saudite de informaţii, prinţul Muhammad bin Nayef, în 2009. Însă bomba a explodat mai devreme, singura victimă fiind fratele teroristului, Abdullah al-Asiri, în vârstă de 23 de ani.

Tot Ibrahim al-Asiri este considerat responsabil atât de bomba disimulată în lenjeria intimă a lui Umar Farouk Abdulmutallab, care a încercat să comită un atentat în ziua de Crăciun, în 2009, cât şi de cartuşele de imprimantă cu bombă, în atentatele eşuate din 2010.




×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close