Antena 3 CNN Externe Europa, sub imperiul iernii. Gerul şi ninsoarea au făcut victime în mai multe ţări

Europa, sub imperiul iernii. Gerul şi ninsoarea au făcut victime în mai multe ţări

Europa, sub imperiul iernii. Gerul şi ninsoarea au făcut victime în mai multe ţări
Sursa foto: Foto: INTACT Images
de S.T.    |    16 Ian 2013   •   08:41

Iarna a făcut victime în mai multe ţări europene. În Suedia, trei persoane şi-au pierdut viaţa într-o uriaşă ciocnire în lanţ, provocată de ceaţă şi polei. Poliţia estimează că în coliziune au fost implicate aproape o sută de vehicule, iar peste 20 de oameni au fost răniţi.



Mai aproape de noi, gerul a ucis trei oameni în Ungaria. Alte câteva persoane au fost rănite în accidente de circulaţie provocate tot de starea vremii. În cel mai grav dintre acestea, un autocar s-a răsturnat după ce a derapat pe o şosea acoperită cu polei.

Ninsorile deosebit de abundente continuă să pună mari probleme şi în Spania, unde ninsorile alternează cu ploi violente. În Ţara Bascilor, o tabără de nomazi veniţi din România a fost evacuată de urgenţă, deoarece era în pericol să fie inundată. Românii au fost instalaţi, temporar, într-o sală de sport.



Gerul şi ninsoarea nu ocolesc nici Olanda. Canalele din Amsterdam au căpătat un aspect de basm care i-a încântat pe cei mai tineri locuitori ai oraşului. Starea vremii nu a avut, însă, doar urmări plăcute: căile ferate au operat la mai puţin de jumătate din capacitate iar pe şosele s-au produs blocaje enorme.
 
Meteorologii spun că gerul se va menţine până la sfârşitul săptămânii, în cea mai mare parte a Europei.

O puternică furtună ar putea aduce noi ninsori abundente în sudul continentului.

Pentru informaţii complete despre starea vremii, accesaţi meteoplus.ro





×
Subiecte în articol: vreme suedia iarnă
Parteneri
Florin Piersic, primul mesaj de pe patul de spital
x close