Antena 3 CNN Externe EVACUARE masivă în Buenos Aires. Oraşul este acoperit de un nor TOXIC

EVACUARE masivă în Buenos Aires. Oraşul este acoperit de un nor TOXIC

EVACUARE masivă în Buenos Aires. Oraşul este acoperit de un nor TOXIC
Sursa foto: Foto: UnivisionNews
06 Dec 2012   •   17:49

Un container cu substanţe chimice a explodat în Buenos Aires, Argentina, acoperind capitala sud-americană cu un uriaş nor toxic.
Media locală relatează că locuitorii oraşului au fost sfătuiţi să rămână în interiorul clădirilor, în timp ceperimetrul unde s-a produs explozia urmează să fie complet evacuată.

Primele informaţii sugerau faptul că respectivul container era plin cu mercur sau pesticide, şi a fost cuprins de flăcări imediat după explozie. După ce pompierii au reuşit să stingă flăcările, s-a observat cum un fum gros gălbui iese din cisternă, transmite UnivisionNews.
Oficialii locali cred că aceasta ar fi fost încărcată cu reziduuri cu o "toxicitate redusă".

Explozia s-a produs în jurul orei 9.00, ora locală, şi a zguduit Terminalul 4, din zona portuară a oraşului. Deflagraţia puternică a dus la suspendarea curselor aeriene şi la închiderea metroului.

Mai multe clădiri au fost evacuate din zona calamitată, relatează Apărarea Civilă argentiniană. Ceilalţi locuitori din oraş au fost rugaţi să nu iasă pe stradă, să închidă ferestrele şi aparatele de aer condiţionat.

Conform ultimelor relatări, în aerul capitalei argentiniene se simte un miros greoi, înecăcios. Mai multe persoane au acuzat iritaţii ale ochilor şi probleme de respiraţie.

×
Subiecte în articol: Argentina
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close