Antena 3 CNN Externe Evo Morales: "SUA pregătesc o lovitură de stat în Venezuela"

Evo Morales: "SUA pregătesc o lovitură de stat în Venezuela"

Evo Morales: "SUA pregătesc o lovitură de stat în Venezuela"
17 Apr 2013   •   16:08

Preşedintele Boliviei, Evo Morales, a declarat recent că Statele Unite plănuiesc o lovitură de stat în Venezuela şi condamnă suspiciunea Washingtonului faţă de rezultatele alegerilor din această ţară.

Într-o conferinţă de presă susţinută, ieri seară, în capitala La Paz, Morales denunţă "morala autoritară exercitată de Casa Albă" ca fiind un "arbitraj", o "metodă de punere la îndoială" a rezultatelor electorale din întreaga lume.

"Sunt sigur că în spatele acestor remarci, Statele Unite pregătesc o lovitură de stat în Venezuela", a atenţionat liderul bolivian.
"Doresc să-mi exprim părerea şi spun că dacă s-ar întâmpla acest lucru, ar fi o dovadă clară a interferenţei americane în democraţia din Venezuela. Niciun purtător de cuvânt, nici guvernul american nu au autoritatea morală de a pune sub semnul întrebării rezultatele unui scrutin din America Latină sau din orice alt colţ al lumii", a adăugat Morales.

Preşedintele bolivian a declarat că va participa la ceremonia de inaugurare a omologului său de la Caracas, Nicolas Maduro, pentru a confirma "sprijinul şi încrederea" faţă de noul regim venezuelean.

×
Subiecte în articol: Nicolas Maduro venezuela, caracas SUA
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close