Antena 3 CNN Externe Exit-poll. Angela Merkel, realeasă în funcţia de cancelar al Germaniei

Exit-poll. Angela Merkel, realeasă în funcţia de cancelar al Germaniei

Exit-poll. Angela Merkel, realeasă în funcţia de cancelar al Germaniei
27 Sep 2009   •   21:11


Angela Merkel rămâne cancelarul Germaniei pentru încă un mandat, potrivit sondajelor de la ieşirea de la urne. De asemenea, în urma alegerilor de duminică, partidul condus de Merkel şi aliaţii lor liberali au obţinut o majoritate confortabilă în Bundestag-ul german.

Convenţia Creştin Democrată a obţinut 33,5 la sută din voturi, iar rivalii lor de la Partidul Social-Democrat 23,5 la sută. Partidul Liberal Democrat a obţinut 14,5 la sută din voturi, cel mai bun scor realizat vreodată de acest partid. Conform sondajelor, efectuate la ieşirea de la urne, aceştia au obţinut între 320 şi 324 de mandate din totalul de 598.

Prezenţa la vot a fost de 36,1% din totalul de 62,2 milioane de alegători germani, mai mică decât în 2005, când s-a ridicat la 41,9 procente, precizează Mediafax

Angela Merkel a devenit cancelar al Germaniei în 2005. Merkel a fost declarată de patru ori consecutiv, din 2006 până în prezent, cea mai puternică femeie din lume de către revista Forbes.

Uniuniea Creştin Democrată a Angelei Merkel a mizat, de la începutul campaniei pe câteva idei clare, printre care creşterea economică, scăderea impozitelor - mai ales la vârf, amânarea inchiderii centralelor nucleare şi o retragere incertă în timp a trupelor germane din Afganistan.

Pe de altă parte, rivalii social democraţi în fruntea cărora se află actualul ministru de externe, Frank-Walter Steinmeier susţin reforme sociale. Ei doresc adoptarea unui salariu minim pe economie de 1.200 de euro până în 2013, o măsură pe care Merkel a refuzat să o ia în timpul mandatelor sale.

Antena3.ro

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close