Antena 3 CNN Externe "Dumnezeule, ce flăcări!" | Cerul Angliei a fost luminat de o explozie uriașă iar locuitorii au raportat pene de curent

"Dumnezeule, ce flăcări!" | Cerul Angliei a fost luminat de o explozie uriașă iar locuitorii au raportat pene de curent

O explozie de mari proporții a fost semnalată de localnici și confirmată de autorități în comitatul britanic Oxfordshire.

de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Oct 2023   •   11:35

Explozia a fost provocată de un fulger, care a lovit un rezervor de biogaz la Severn Trent Green Power Plant, o fabrică de reciclare a deșeurilor alimentare din Cassington.

Martorii au declarat că au văzut o minge de foc care a luminat cerul nopții.

Compania a anunțat că fulgerul a detonat rezervorul de biogaz luni seară, la ora locală 19:20.

Potrivit companiei, incidentul nu s-a soldat cu victime, iar angajații au colaborat cu serviciile de urgență pentru a securiza locația afectată.

O minge de foc a luminat cerul nopții după explozie

Consiliul comitatului Oxfordshire a anunțat mobilizarea mai multor echipaje de pompieri, care au beneficiat inclusiv de sprijin aerian în lupta cu flăcările.

De asemenea, la fața locului au fost trimise echipaje de ambulanță.

"Stăteam în bucătărie, când întreaga încăpere s-a umplut de o lumină albă, strălucitoare, apoi a urmat un zgomot de tunet foarte puternic. M-am uitat pe fereastra bucătăriei și era ca și cum cerul ar fi pulsat într-o culoare portocalie.

Am fugit în spate pentru a surprinde flacăra uriașă, care s-a estompat după aproximativ 20 de secunde", a declarat Jack Frowde, un bărbat de 34 de ani care lucrează la Universitatea din Oxford.

O autostradă închisă și pene de curent raportate după incident

Alți martori au surprins incidentul din mașina cu care se deplasau.

"Dumnezeule, ce flăcări", se aude vocea unei femei, în timp ce un cerc imens de lumină portocalie se reflectă pe cer, având în centru un focar de o intensitate orbitoare.

Poliția a precizat că autostrada A40 a fost închisă între Wolvercote și Eynsham, ca urmare a incidentului. Calea rutieră a fost ulterior redeschisă.

De asemenea, locuitorii au raportat pene de curent în Witney, Burford, Chipping Norton și Milton-under-Wychwood.

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close