Antena 3 CNN Externe Explozie puternică la o rafinărie de petrol din SUA (VIDEO)

Explozie puternică la o rafinărie de petrol din SUA (VIDEO)

Explozie puternică la o rafinărie de petrol din SUA (VIDEO)
Sursa foto: explozie
03 Apr 2010   •   11:12

Cel puţin patru persoane au murit şi alte trei au fost grav rănite în urma unei puternice explozii, urmate de un incendiu, la o rafinărie de petrol din statul american Washington. Compania fusese sancţionată pentru încălcări ale normelor de siguranţă şi protecţie a muncitorilor.

Deflagraţia a cutremurat casele şi i-a speriat pe localnici, chiar şi la câţiva kilometri distanţă.

Explozia s-a produs în timpul unor lucrări de întreţinere la unitatea de nafta, care prelucrează un lichid foarte inflamabil rezultat din procesul de rafinare. Incendiul, de o amploare impresionantă, a fost stins, totuşi, în doar 90 de minute. Dar toată lumea se gândea la muncitorii surprinşi la lucru de explozie.

Ca număr de victime, accidentul este cel mai grav înregistrat la o rafinărie americană în ultimii patru ani. Trei bărbaţi au murit pe loc, iar o femeie a decedat la spital, în urma rănilor suferite. Alţi trei oameni - doi bărbaţi şi o femeie - au fost internaţi în stare gravă.

Autorităţile federale au deschis o anchetă asupra catastrofei. Compania proprietară a rafinăriei a fost amendată, anul trecut, pentru 17 încălcări ale normelor de siguranţă care puneau în pericol viaţa sau integritatea fizică a muncitorilor. Nu se ştie încă dacă deficienţele au fost remediate şi dacă au avut legătură cu accidentul.



Antena 3




×
Subiecte în articol: explozie rafinarie
Parteneri
Vremea severă a făcut prăpăd în mai multe zone din țară
x close