Antena 3 CNN Externe Un extremist de dreapta britanic a primit ca pedeapsă de la un judecător să citească literatură clasică dacă nu vrea să meargă la închisoare

Un extremist de dreapta britanic a primit ca pedeapsă de la un judecător să citească literatură clasică dacă nu vrea să meargă la închisoare

Un student care a descărcat 70.000 de documente despre supremația albă și instrucțiuni de construire a bombelor, a evitat închisoarea după ce i s-a cerut să citească literatură clasică scrisă de Dickens, Austen, Shakespeare și Hardy.

Un extremist de dreapta britanic a primit ca pedeapsă de la un judecător să citească literatură clasică dacă nu vrea să meargă la închisoare
Sursa foto: Pixabay
de Alexandra Ionescu    |    02 Sep 2021   •   11:50

Ben John, în vârstă de 21 de ani, din Lincon, trebuie să revină în sala de judecată la fiecare 4 luni pentru a fi verificat dacă a citit într-adevăr ceea ce i s-a cerut.

John a fost trecut pe lista posibililor teroriști după ce a împlinit 18 ani, și a fost trimis să urmeze un program de reabilitare, însă a continuat să descarce documente ”respingătoare”.

A scris, de asemenea, și o scrisoare plină de ură împotriva persoanelor gay, imigranților și liberalilor.

Pe 11 august a fost condamnat de un juriu pentru posesia de informațiil ce ar putea fi utile pregătirii unui atac terorist.

Pedeapsa maximă pentru această faptă este de 15 ani în închisoare.

Totuși, judecătorul a considerat că aceste acțiuni sunt mai degrabă ”acte de rebeliune tinerească”.

”Ești un individ singuratic, și ai puțini prieteni”, i-a spus judecătorul

”Ai citit Dickens? Austen? Începe cu ”Mândrie și prejudecată”, și ”Povestea a două orașe” a lui Dickens.

”A douăsprezecea noapte” a lui Shakespeare. Și apoi Hardy. Și Trollope.

Pe 4 ianuarie îmi vei spune ce ai citit, și îți voi da un test. Dacă o să mă minți o să suferi.”, a conchis judecătorul.

 

×
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close