Antena 3 CNN Externe Facebook ar fi ajutat 175 de afgani să își părăsească țara după preluarea talibană

Facebook ar fi ajutat 175 de afgani să își părăsească țara după preluarea talibană

Facebook a declarat pentru BBC că ar fi luat parte la efortul de salvare al 175 de cetățeni afgani, printre care 75 de copii.

Facebook ar fi ajutat 175 de afgani să își părăsească țara după preluarea talibană
Sursa foto: Twitter/People
de Alexandra Ionescu    |    02 Sep 2021   •   09:44

Guvernul mexican a confirmat că în zborul de la Kabul, unde erau și angajați ai companiei Facebook, se aflau activiști, jurnaliști independeți împreună cu familiile lor, printre care 75 de copii.

”În procesul de evacuare al angajaților și partenerilor noștri din Afganistan, am ajutat de asemenea un grup de jurnaliști, și pe familiile lor, care erau în mare pericol”, a spus un purtător de cuvânt al Facebook.

”Mulțumită suportului guvernului mexican, jurnaliștii au fost bine veniți în Mexic”.

Compania a refuzat să dea alte informații din cauza situației actuale din Afganistan.

Acum 2 săptămâni, Facebook a introdus o nouă măsură pentru abonații speriați din Afganistan, pe măsură ce talibanii continuau să își facă drum spre capitală.

”Am lansat o unealtă pentru oamenii din Afganistan. Aceștia își pot bloca contul. Când profilul lor este blocat, oameni care nu le sunt prieteni nu le pot downloada, sau redistribui pozele, și nici nu pot vedea postările de pe pagina personală”, a scris Nathaniel Gleicher, șeful politicii de securitate.

Compania a confirmat, de asemenea, că talibanii nu vor avea acces la platforma Facebook, și că această grupare este considerată o organizație teroristă.

×
Subiecte în articol: Facebook evacuare Afganistan Kabul refugiati
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close