Antena 3 CNN Externe Facebook încalcă legea germană. Ce amendă riscă reţeaua de socializare

Facebook încalcă legea germană. Ce amendă riscă reţeaua de socializare

Facebook încalcă legea germană. Ce amendă riscă reţeaua de socializare
Sursa foto: Foto: Facebook.com
07 Ian 2013   •   14:25
Oficialii landului german Schleswig-Holstein l-au avertizat pe fondatorul Facebook, Mark Zuckeberg, că ar putea fi amendat cu 20.000 de euro, în cazul în care reţeaua de socializare va solicita în continuare utilizatorilor să-şi folosească online numele reale.

Autoritatea landului pentru reglementarea protecţiei datelor a informat în decembrie că legea germană dă utilizatorilor dreptul să folosească online pseudonime, se arată în articolul din cotidianul The Guardian.

Comisarul Schleswig-Holstein pentru protecţia datelor, Thilo Weichert, susţine că actualele reguli ale Facebook, care cer utilizatorilor să-şi dezvăluie identitatea, încalcă legislaţia germană.

"Nu putem accepta ca un portal american precum Facebook să încalce legea germană pentru protecţia datelor, fără nicio opoziţie şi fără perspectiva unei încetări a situaţiei", a precizat Weichert în cadrul unor scrisori către Zuckerberg în California şi către Facebook Ireland Ltd în Dublin.

Reprezentanţii Facebook au anunţat că vor contesta în instanţă decizia.

Potrivit experţilor în domeniu, este puţin probabil ca Facebook să se conformeze ultimei cereri privind respectarea legii din Germania.

Mark Zuckerberg deţine o avere estimată de Forbes la circa 14 miliarde de dolari.



×
Subiecte în articol: Facebook
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close