Antena 3 CNN Externe O întreagă familie a fost îngropată în cimitirul improvizat din Izium: "Au fost eliberaţi de criminalii ruşi"

O întreagă familie a fost îngropată în cimitirul improvizat din Izium: "Au fost eliberaţi de criminalii ruşi"

Şase membri ai unei familii au fost găsiţi îngropaţi în groapa din oraşul Izium. Olena, în vârstă de 31 de ani, soţul ei, Dimitro, de 34 de ani, şi copiii lor, de şase şi opt ani, au murit împreună. Alături de ei au fost găsiţi şi bunicii din partea mamei.

O întreagă familie a fost îngropată în cimitirul improvizat din Izium: "Au fost eliberaţi de criminalii ruşi"
Sursa foto: Twitter
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Sep 2022   •   10:19

Toţi au fost prinşi sub dărâmături în propria casă, după ce blocul în care locuiau a fost lovit de rachetele ruseşti, într-un atac lansat pe 9 martie 2022.

Supravieţuitorii atacului au povestit că timp de trei zile, victimele au strigat după ajutor de sub dărâmături, iar ruşii nu permiteau să fie salvaţi.

"O bombă - şase morminte. Pe 9 martie, o bombă lansată de ruşi a lovit casa familiei Stolpakov. Olesya, în vârstă de 6 ani, Sasha, de opt ani, părinţi lor şi bunicii au fost îngropaţi alături de sute de oameni din Izium.

Au fost 'eliberaţi' de la o viaţă liniştită de criminalii ruşi", se arată într-o postare a Ministerului Apărării din Ucraina, pe Twitter.

Groapa comună din oraşul ucrainean Izium ar putea conţine peste 500 de victime ale războiului şi este considerată cea mai mare groapă comună găsită în Europa după războiul din fosta Iugoslavie.

×
Subiecte în articol: Război Ucraina Izium
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close