Antena 3 CNN Externe O fată de 13 ani a fost acceptată la o Facultate de Medicină din SUA | ”Mamă, am reușit! Nu aș fi putut face asta fără tine”

O fată de 13 ani a fost acceptată la o Facultate de Medicină din SUA | ”Mamă, am reușit! Nu aș fi putut face asta fără tine”

O fată de 13 ani din Texas a devenit cea mai tânără studentă acceptată vreodată la Facultatea de Medicină din Alabama.

O fată de 13 ani a fost acceptată la o Facultate de Medicină din SUA | ”Mamă, am reușit! Nu aș fi putut face asta fără tine”
Sursa foto: Instagram/Alena Analeigh Wicker
de Alexandra Ionescu    |    20 Iul 2022   •   23:37

Alena Analeigh Wicker a fost acceptată la Facultatea de Medicină din Alabama în iunie 2024, în ciuda faptului că este cu 10 ani mai tânără decât studenții de acolo.

Acceptarea ei vine pe măsură ce își continuă studiile în științe biologice la Universitatea Arizona State.

Alena locuiește în Fort Worth, Texas, și urmează majoritatea cursurilor online.

Ea este, de asemenea, fondatoarea organizației Brown STEM Girl, care se străduiește să ajute fetele de culoare să exploreze viitorul în domeniile științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii.

”Arătăm lumii că există și alte fete care sunt ca mine și care merită o oportunitate și o șansă”, a spus Alena.

Brown STEM Girl are în prezent 460 de membri și o listă de așteptare de aproximativ 2.000 de fete. Conectează fetele cu mentori, oferă burse financiare și resurse academice.

Nu este clar dacă Alena va folosi vreuna dintre aceste burse pentru a plăti școlarizarea de 400.000 de dolari de la Universitatea din Alabama.

Alena a fost adoptată de mama ei, Daphne McQuarter, care a spus că știa de la o vârstă fragedă că fiica ei este diferită.

”Alena a fost mereu talentată”, a explicat McQuarter, spunând că știa că Alena este specială încă de la vârsta de trei ani, ”Citea cărți întregi”.

Era atât de inteligentă, încât mama ei a trebuit să o retragă de la școală, deoarece copiii o agresau și râdeau de ea.

În clasa a cincea s-a întors la școală, dar în loc să studieze materia potrivită copiilor de zece ani, ea s-a înscris la liceu. Și aici a depășit cu mult competențele colegilor de clasă. ”M-am plictisit”, a spus Alena, potrivit The Daily Mail.

La 12 ani, micul geniu absolvea liceul. Vara trecută, Alana a devenit, de asemenea, cel mai tânăr stagiar al NASA, pe când credea că vrea să urmeze facultatea de inginerie.

După doar un curs la NASA, Alana și-a dat seama că nu e meseria potrivită pentru ea. În urma unei călătorii pe care a făcut-o în Iordania cu Brown STEM Girl, a descoperit că medicina este cea care o inspiră cu adevărat.

A fost acceptată  la Școala de Medicină Heersink, care are un program special pentru persoanele dotate ce demonstrează o dorință dedicată de a intra în domeniul medical.

Urmează să-și termine studiile în primăvara anului 2024 și va începe Facultatea de Medicină în toamna aceea.

Ea speră ca până la 18 ani să devină medic.

Într-o postare pe Instagram, unde a anunțat admiterea la Școala de Medicină, Alana i-a mulțumit mamei sale: 

”O fetiță neagră adoptată din Fontana, California. Am muncit atât de mult pentru a-mi atinge obiectivele și pentru a-mi trăi visele. Mamă, am reușit. Nu aș fi putut face asta fără tine.

Mi-ai oferit toate oportunitățile posibile de a avea succes. M-ai încurajat, mi-ai șters lacrimile, mi-ai dat Oreo când era tristă, m-ai ținut în brațe când aveam nevoie de mângâiere, nu m-ai lăsat niciodată să mă irosesc, m-ai disciplinat când aveam nevoie. Ești cea mai bună mamă pe care un copil și-ar putea dori-o vreodată”.

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close