Antena 3 CNN Externe Femeile din Ucraina se alătură rezistenței civile. Yuliia, o profesoară de limba ucraineană, își apără țara cu lacrimi în ochi și cu arma în mână: ”Este groaznic”

Femeile din Ucraina se alătură rezistenței civile. Yuliia, o profesoară de limba ucraineană, își apără țara cu lacrimi în ochi și cu arma în mână: ”Este groaznic”

Deși legea marțială îi obligă doar pe bărbații ucraineni între 18 și 60 de ani să rămână în țară și să lupte pentru a o apăra, există și femei care au ales să nu părăsească Ucraina și să ia armă în mână.

Femeile din Ucraina se alătură rezistenței civile. Yuliia, o profesoară de limba ucraineană, își apără țara cu lacrimi în ochi și cu arma în mână: ”Este groaznic”
Sursa foto: Instagram/donbas.frontliner
de Adelina Miron    |    27 Feb 2022   •   13:51

Un astfel de exemplu vine din Kiev, unde mai multe femei au fost filmate după ce s-au alăturat rezistenței civile.

Vizibil emoționate și speriate, cu lacrimi în ochi și arme în mâini, femeile răspund întrebărilor jurnaliștilor de la Donbas Frontliner.

Yuliia, profesoară de limbă ucrainenă, spune că nu știe să folosească o armă, în timp ce își șterge lacrimile de pe față. ”Este groaznic.”, declară Yuliia jurnaliștilor.

Aceasta este însoțită de alte patru femei. Toate sunt înarmate și la fel de emoționate. Niciuna dintre ele nu a mai folosit o armă până acum.

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de Donbas Frontliner (@donbas.frontliner)

Citește și: Cum își apără civilii ucraineni țara | Un bărbat a fost filmat în timp ce săpa tranșee în Kiev. Un grup de oameni neînarmați face scut în fața tancurilor inamice

Ucrainenii au oferit multe exemple de curaj în aceste zile. Unii oameni au pus mâna pe lopeți și sapă tranșee în mijlocul străzilor, alții fac scut, neînarmați, în fața tancurilor inamice, iar alții învață cum să folosească sticlele incendiare.

Berăria “Pravda” din Lviv a îmbuteliat cocktailuri Molotov în sticlele de bere și le-a oferit tuturor celor dispuși să le folosească împotriva inamicului. În presă au circulat imagini cu oameni care se antrenau să folosească o astfel de muniție aruncând cu sticlele într-un perete.

Primarul din Luțk, un oraș din vestul Ucrainei, a invitat populația să ridice 3000 de cocktailuri Molotov preparate de autorități și a publicat rețeta pe Facebook.

 

×
Subiecte în articol: femei
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close