Antena 3 CNN Externe O femeie însărcinată a ajuns la spital cu un cui bătut în cap, după ce a vizitat un vraci care a asigurat-o că așa va naște un băiat, în Pakistan

O femeie însărcinată a ajuns la spital cu un cui bătut în cap, după ce a vizitat un vraci care a asigurat-o că așa va naște un băiat, în Pakistan

O femeie însărcinată a ajuns la un spital din Peshawar cu un cui bătut în cap. După ce s-a demarat o anchetă, oamenii legii au descoperit că vizitase un vraci care îi promisese că în acest fel va naște un băiat.

O femeie însărcinată a ajuns la spital cu un cui bătut în cap, după ce a vizitat un vraci care a asigurat-o că așa va naște un băiat, în Pakistan
Sursa foto: BBC
de Cerasela Stafie    |    09 Feb 2022   •   21:10

Femeia încercase să extragă cuiul singură, cu un clește, și avea dureri groaznice. Inițial, ea le-a spus medicilor că și-a înfipt cuiul singură, dar mai târziu a recunoscut că a vizitat un vraci care i-a garantat că așa va naște un băiat.

Dr Haider Khan, membru al personalului de la Spitalul Lady Reading, a spus că femeia era ”pe deplin conștientă, dar suferea enorm de durere”, când a sosit în căutarea tratamentului, potrivit BBC.

Personalul spitalului a declarat pentru ziarul local Dawn că femeia s-a apropiat de respectivul vindecător după ce a auzit despre această practică de la un vecin. Oamenii au mai povestit că femeia este mama a trei fiice și că soțul ei a amenințat că o va părăsi dacă va naște o altă fetiță.

În unele țări mai sărace din Asia de Sud, se crede adesea că un fiu oferă părinților o siguranță financiară pe termen lung mai bună decât o fac fiicele, iar acest lucru dă naștere la practici de exploatare, adesea din partea așa-numiților ”vindecători prin credință”.

Acești vraci sunt găsiți în mai multe părți ale Pakistanului, în special în zonele tribale din nord-vest. Practicile lor se bazează pe tradiția sufită, uneori descrisă ca o formă de misticism islamic. Activitățile lor sunt interzise în multe școli islamice.

Abbas Ahsan, șeful poliției din Peshawar, a declarat că s-a format o echipă specială de investigație pentru ”a-l aduce în fața justiției pe falsul vindecător care s-a jucat cu viața unei femei nevinovate și i-a pus un cui în cap cu promisiunea falsă a unui copil de sex masculin”.

Poliția a petrecut câteva zile intervievând personalul spitalului și încercând să dea de urma femeii, care a părăsit spitalul după ce personalul i-a scos cuiul din cap, în speranța că ea îi poate ajuta să identifice bărbatul.

”În curând ne vom pune mâna pe vrăjitor”, a spus domnul Ahsan.

Domnul Ahsan a mai spus că ofițerii săi vor investiga și de ce personalul nu a raportat incidentul poliției atunci când femeia s-a prezentat pentru prima dată la spital. Oamenii legii început cercetările după ce imaginile cu raze X ale cuiului au apărut online.

×
Subiecte în articol: femeie insarcinata cui vraci cap
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close