Antena 3 CNN Externe O femeie s-a trezit cu accent rusesc după o operaţie de hernie de disc, iar medicii caută explicaţii

O femeie s-a trezit cu accent rusesc după o operaţie de hernie de disc, iar medicii caută explicaţii

O femeie s-a trezit cu accent rusesc, după o operație. Este realitatea unei paciente din Texas, pe cât de bizar, pe atât de rar. Este vorba despre așa numitul sindrom al accentului străin.

O femeie s-a trezit cu accent rusesc după o operaţie de hernie de disc, iar medicii caută explicaţii
Sursa foto: Getty images | Morsa Images
de Naty Badea    |    Ştefan Petrică    |    05 Mar 2023   •   15:35

O femeie în vârstă de 39 de ani, din Texas, Statele Unite, în urma unei operaţii de hernie de disc, s-a trezit din anestezie și a observat cu stupoare că are un foarte puternic accent rusesc atunci când vorbește.

Deși spunea că nu a fost niciodată în Rusia și nici nu are legături cu această țară.

Medicii consideră că este vorba despre sindromul accentului străin.

Femeia a fost ajutată de un logoped și de un psiholog pentru a vorbi din nou, așa cum o făcea înainte, însă ulterior, după ce a scăpat de accentul rusesc, mai nou, are accent australian.

Acest sindrom al accentului străin a fost descoperit de neurologi la începutul secolului 20, iar din 1907 până acum, au fost diagnosticate aproximativ 100 de cazuri în lume.

Este un sindrom extrem de rar, care este de obicei cauzat de leziuni la nivelul creierului.

Însă medicii au analizat-o pe femeia din Texas și au constatat că nu are niciun fel de leziuni pe creier care ar putea să provoace acest sindrom.

Așadar, încă se caută explicații pentru acest fenomen absolut neobișnuit, iar femeia, pe de altă parte, speră să fie ultimul accent pe care îl deține și să îl corecteze și pe acesta.

×
Subiecte în articol: femeie Texas
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close