Antena 3 CNN Externe Femeile din viaţa lui Fidel Castro. Părintele Revoluţiei Cubaneze, înconjurat de femei frumoase și influente

Femeile din viaţa lui Fidel Castro. Părintele Revoluţiei Cubaneze, înconjurat de femei frumoase și influente

Femeile din viaţa lui Fidel Castro. Părintele Revoluţiei Cubaneze, înconjurat de femei frumoase și influente
Sursa foto: Foto: pixabay.com
29 Noi 2016   •   11:07

Fostul dictator cubanez Fidel Castro a reuşit să seducă şi să ţină aproape de el masele, dar şi femeile, iar unele dintre ele au cedat „efectului Fidel“, scrie adevarul.ro.

Istoricii îi atribuie numeroase cuceriri şi cel puţin şapte copii, însă cel considerat părintele Revoluţiei Cubaneze a păstrat o discreţie totală asupra vieţii sale amoroase.

În cea mai agitată perioadă a vieţii sale, între anii 1950 şi 1960, a sedus numeroase americance, germance sau italience. Una dintre ele a fost Martina Lorenz, care a dezvăluit recent că fost abordată de CIA în anii '60 pentru a-l asasina pe „Comandante“ dar nu a dat curs acestui plan. În 1964, Fidel Castro a avut parte de o aventură cu Evelyne Pisier, sora actriţei Marie-France Pisier, pe care a cunoscut-o prin intermediul prietenului său francez Bernard Kouchner.

În anii '70, după consolidarea regimului său dictatorial în Cuba, a avut o relaţie aparte şi cu actriţa Gina Lollobrigida, care s-a arătat interesată de realizarea unui documentar despre viaţa sa. Asaltat de fel şi fel de dezvăluiri, Fidel Castro a preferat să nu le răspundă. „În calitate de revoluţionar, resping ideea de a amesteca familia cu politica. Găsesc ridicole aceste poveşti ale doamnelor“, i-a spus în 2002 fostul dictator cubanez cineastului american Oliver Stone.

Influentele El i-a mărturisit lui Stone că nu a fost căsătorit cu Dalia Soto del Valle, blonda cu ochi verzi cu care ar fi locuit începând din 1980 într-o casă din vestul Havanei.

Potrivit spuselor sale, s-a căsătorit doar o singură dată, la 12 octombrie 1948, cu Mirta Diaz-Balart, o studentă la filosofie provenită dintr-o familie avută. Mirta l-a născut pe primul său fiu, Fidelito. Fidel şi Mirta au divorţat în 1954, după ce tânărul revoluţionar a aflat că tânăra sa soţie acceptase un post la Ministerul de Interne deşi el se afla în închisoare.

 

×
Subiecte în articol: Fidel Castro
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close