Antena 3 CNN Externe Fenomen meteorologic neobişnuit surprins pe un râu. Explicația specialiștilor - VIDEO

Fenomen meteorologic neobişnuit surprins pe un râu. Explicația specialiștilor - VIDEO

Fenomen meteorologic neobişnuit surprins pe un râu. Explicația specialiștilor - VIDEO
Sursa foto: Foto: Captură video/youtube.com
16 Ian 2019   •   10:24

Un disc de gheaţă cu un diametru de peste 90 de metri s-a format pe suprafaţa unui râu din Statele Unite. Discul continuă să se rotească şi să-şi mărească diametrul pe zi ce trece, conform publicaţiei PressHerald.com.

Locuitorii oraşului se întreabă cum a fost creat discul, având în vedere faptul că locul este deja cunoscut pentru evenimente „ciudate”. În urmă cu trei ani, poliţia a găsit un şarpe, „de dimensiuni foarte mari”, în timp ce devora un castor. Creatura a fost poreclită „Wessie” de localnicii oraşului Westbrook, dar discul de gheaţă format recent a generat mai multe zvonuri şi discuţii.

Mark Battle, un professor de fizică al Colegiului Bowdoin din Brunswick, spun că nu a mai văzut aşa ceva niciodată. Discul s-ar fi putut roti invers, dar Battle susţine că mişcarea se datorează curentului apei, grosimii discului şi frecării dintre gheaţă şi mal.

„Este clar că mişcarea nu se datorează forţei „Coriolis” (mişcarea obiectelor în uma rotaţiei Pământului)”, a spus Battle. „Arată extraordinar. Este un lucru minunat”, a continuat el.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: fenomen
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close