Antena 3 CNN Externe O fetiță de clasa a IV-a și părinții ei au fost uciși de ruși în mașină, pe o stradă din Kiev

O fetiță de clasa a IV-a și părinții ei au fost uciși de ruși în mașină, pe o stradă din Kiev

O familie cu trei copii a fost prinsă într-un schimb de focuri pe o stradă din Kiev. Din nefericire, fetiţa, elevă de clasa a IV-a, a murit pe loc, alături de părinții ei, iar alți doi copii ai familiei au ajuns în stare gravă la spital.

O fetiță de clasa a IV-a și părinții ei au fost uciși de ruși în mașină, pe o stradă din Kiev
Sursa foto: Profimedia / Arhiva familiei - Hepta
de Gabriel Dano    |    27 Feb 2022   •   11:25

Duminică dimineaţă, pe strada Olena Teliga din Kiev, într-un schimb violent de focuri, un rus a împușcat o mașină în care se afla o familie cu trei copii. Polina, în clasa a IV-a, și părinții ei au murit pe loc. Alți doi copii, soră și frate ai fetiței, au ajuns în stare gravă la spital.

Mama unei colege a fetiței moarte în mod tragic a povestit totul într-un interviu pentru LB.ua. Întreaga şcoală a deschis un cont pentru ca oamenii să doneze și să îi ajute pe micuții rămași orfani acum.

Sora Polinei este internată în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului 17, are o rană gravă în urma unui glonţ, dar starea ei este stabilă. Nu au fost făcute publice informaţii despre starea de sănătate a fratelui lor, Okhmatdyt.

Volodimir Zelenski: "Noaptea trecută a fost 'brutală'. Rusia atacă zonele civile"

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că noaptea trecută a fost "brutală".

Liderul ucrainean a transmis că forțele de ocupație rusești "atacă zonele civile", unde nu există infrastructură militară.

Zelenksi a spus că forțele "atacă totul", inclusiv ambulanțele.

Româncă adăpostită în buncăr, mărturie din Kiev: "Ne bombardează! E înspăimântător!"

Lusia, o româncă adăpostită într-un buncăr din Kiev, a povestit în direct la Antena 3 ce se întâmplă pe străzile din capitala Ucrainei în noaptea în care Rusia a lansat cel mai mare atac de la începutul războiului.

"Nu sunt chiar în buncăr pentru că ne este frică să coborâm foarte adânc, suntem într-un fel la parter, unde sunt pereţii mai groşi.

Ne bombardează! În diferite părţi ale Kievului şi se trage pe străzi că şi asta se aude. De la ora 17.00, 18.00, au început nişte lucruri pe stradă. E îngrozitor! Se aude deja, este o luptă terestră şi asta este înspăimântător.

Deja nu mai avem încredere că nu ştim dacă oamenii sunt de partea noastră sau nu sunt. Din păcate, toată lumea vorbeşte aici şi ucraineană şi rusă şi nu poţi să înţelegi cu cine ai de a face. E foarte periculos.

Ne avertizează tot timpul să fim foarte precauţi, să nu dăm drumul la străini în bloc. Eu stau într-un cartier destul de civilizat, nu departe de Guvern. Se trage destul de aproape.

Am auzit că au coborât paraşutişti şi ne-au avertizat. Lumea a reacţionat imediat, a trimis poze şi a dat la ştiri, dar acum şi ştirile sunt închise. Toată lumea s-a adăpostit. Noi ne ţinem la curent prin radio, vecinul nostru se duce, care are un fiu care lucrează în armată, şi ne povesteşte", a povestit femeia, în direct la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Război Ucraina
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close