Antena 3 CNN Externe Fidel Castro a murit. Liderul cubanez avea 90 de ani

Fidel Castro a murit. Liderul cubanez avea 90 de ani

Fidel Castro a murit. Liderul cubanez avea 90 de ani
26 Noi 2016   •   08:04

Liderul cubanez Fidel Castro a murit la vârsta de 90 de ani, transmite sâmbătă dimineaţa agenţia EFE, care îl citează pe fratele său, actualul preşedinte, Raul Castro, într-o alocuţiune la televiziunea de stat. 

Liderul istoric al Revoluţiei cubaneze a decedat în noaptea de vineri, 25 noiembrie, la ora 22,29, a anunţat fratele său, vizibil emoţionat, adaugă EFE. 

Trupul neînsufleţit al lui Fidel Castro va fi incinerat sâmbătă, a anunţat fratele său, actualul preşedinte, Raul Castro, transmite AFP. 

'Potrivit voinţe exprimate de camaradul Fidel, rămăşiţele sale pământeşti vor fi incinerate în primele ore ale zilei de sâmbătă', a anunţat actualul preşedinte, la televiziunea de stat. 

'Organizarea omagiului funebru care îi va fi adus va fi precizată' ulterior, a adăugat Raul Castro în scurta alocuţiune, încheiată cu cuvintele binecunoscute ale lui 'El Comandante': 'Până la victorie, întotdeauna!' ('Hasta la victoria, siempre'). 

Fidel Castro a fost văzut pentru ultima oară pe 15 noiembrie, când l-a primit la reşedinţa sa pe preşedintele Vietnamului, Tran Dai Quang. 

Politician revoluţionar marxist-leninist, Fidel Castro a condus Cuba ca prim-ministru în perioada 1959-1976, iar apoi ca preşedinte, din 1976 până în 2008. În 2008, i-a predat puterea fratelui său, Raul Castro. 

×
Subiecte în articol: Fidel Castro Cuba
Parteneri
Dumitru Buzatu, arestat preventiv pentru 30 de zile
x close