Antena 3 CNN Externe Fidel Castro: Cuba nu se teme de dialogul cu SUA

Fidel Castro: Cuba nu se teme de dialogul cu SUA

Fidel Castro: Cuba nu se teme de dialogul cu SUA
Sursa foto: fidel castro
07 Apr 2009   •   11:48

Fidel Castro aprecia că Cuba nu se teme de discuţiile cu SUA şi că guvernul comunist nu speră la confruntare, aşa cum susţin detractorii. Într-un editorial, fostul preşedinte îl mai laudă pe senatorul american Richard Lugar, apreciind că acesta ?este pe pământ solid?, cu propunerea de a numi un trimis special pentru a remodela relaţiile SUA-Cuba

Castro scrie că ?cei capabili de o analiză liniştită a evenimentelor, aşa cum este cazul senatorului din Indiana, folosesc un argument irefutabil: măsurile SUA contra Cuba, de peste o jumătate de secol, sunt un eşec total?.
De asemenea, el a repetat disponibilitatea Cubei de a discuta cu Washington, apreciind că negocierea directă ?este singura cale de a securiza prietenia şi pacea între popoare. Nu este nevoie să subliniez ce Cuba a spus mereu: nu ne temem de dialogul cu SUA. Nici nu avem nevoie de confruntare pentru a exista, aşa cum cred unii nebuni?.
Comentariile conciliante ale lui Castro vin pe fondul speculaţiilor că noua administraţie a preşedintelui Obama ar putea diminua embargoul impus Cubei după venirea la putere a lui Castro, în 1959.
Parlamentarii americani au propus un act legislativ ce îi va elimina preşedintelui posibilitatea de a interzice călătoria americanilor spre Cuba, cu excepţia unor cazuri extreme. În acest fel s-ar ridica un element cheie al embargoului.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Fidel Castro
Parteneri
A murit Alexandru Alexandrov, fondatorul gigantului Altex România
x close