Antena 3 CNN Externe Fidel Castro îl acuză pe Ahmadinejad de anti-semitism

Fidel Castro îl acuză pe Ahmadinejad de anti-semitism

Fidel Castro îl acuză pe Ahmadinejad de anti-semitism
Sursa foto: Foto:mymodels.ro
08 Sep 2010   •   15:49

Fostul lider cubanez Fidel Castro îl acuză pe preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad de o atitudine antisemită, pentru că ar nega Holocaustul, informează CBS.

"Cred că nimeni nu a fost mai ponegrit decât evreii. Aş spune mult mai mult decât musulmanii", a declarat cubanezul, spunând că Guvernul iranian trebuie să îi accepte pe evrei pentru că "au fost expulzati de pe pământul lor, persecutaţi şi trataţi rău în toata lumea, ca cei care l-ar fi ucis pe Dumnezeu". Acesta a mai afirmat că Iranul poate promova pacea recunoscând istoria anti-semitismului şi înţelegând de ce se tem israelienii pentru viaţa lor.

Castro a ţinut să precizeze faptul că sancţiunile impuse de SUA Iranului nu vor determina statul islamic să înceteze să mai producă arme nucleare. "Această problemă nu se va rezolva, pentru că iranienii nu se vor da înapoi în faţa ameninţărilor", a adăugat el.

Fidel Castro a renunţat la conducerea Cubei în urma unei intervenţii chirurgicale în 2006, dispărând din viaţa publică în totalitate. A revenit totuşi recent, pentru a ţine un discurs public prin care cere comunităţii internaţionale să evite cu orice preţ un război în Orientul Mijlociu, ce ar putea declanşa unul la nivel mondial.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Fidel Castro
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close