Antena 3 CNN Externe Fidel Castro împlineşte 87 de ani. Aniversarea va fi marcată printr-un concert într-un parc public din Havana

Fidel Castro împlineşte 87 de ani. Aniversarea va fi marcată printr-un concert într-un parc public din Havana

Fidel Castro împlineşte 87 de ani. Aniversarea va fi marcată printr-un concert într-un parc public din Havana
Sursa foto: Foto: EPA/ Intact Images
12 Aug 2013   •   22:03
Fidel Castro va sărbători, marţi, împlinirea a 87 de ani într-o discreţie totală, în reşedinţa sa din vestul Havanei, unde se consacră studiilor agronomice, primind ocazional câţiva demnitari străini care vizitează Cuba, relatează AFP.

Ultima vizită efectuată la reşedinţa lui Fidel Castro a fost cea a preşedintelui Uruguayului Jose Mujica.


Mujica a declarat că a întâlnit la sfârşitul lui iulie "un Fidel împovărat de ani, dar încă vivace, un bărbat încă perfect la curent cu afacerile lumii, bine informat pe toate subiectele, ca de obicei".

Aniversarea lui Fidel Castro va fi marcată oficial doar printr-un concert într-un parc public din Havana şi prin prezentarea a două cărţi care îi sunt consacrate.

"Am trăit pentru a lupta", a scris "Lider Maximo" în ultimul său mesaj, o scrisoare lungă adresată unui număr de opt şefi de stat şi de guvern veniţi în Cuba să participe, la 26 iulie, la celebrarea a 60 de ani de la asaltul lui Fidel Castro şi a 100 de tovarăşi ai săi asupra cazărmii Moncada care, în pofida eşecului său, a marcat începutul ascensiunii către preluarea puterii, la 1 ianuarie 1959.

Starea de sănătate a liderului Revoluţiei cubaneze rămâne secret de stat de la operaţia care l-a obligat să îi predea ştafeta fratelui său Raul la 31 iulie 2006.

×
Subiecte în articol: Fidel Castro Cuba
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close