Antena 3 CNN Externe Fidel Castro s-a întânit cu cei cinci spioni cubanezi eliberaţi de SUA

Fidel Castro s-a întânit cu cei cinci spioni cubanezi eliberaţi de SUA

Fidel Castro s-a întânit cu cei cinci spioni cubanezi eliberaţi de SUA
03 Mar 2015   •   14:56

Presa cubaneză de stat a publicat luni imagini de la o întâlnire între Fidel Castro şi cinci foşti agenţi cubanezi de informaţii care au ispăşit pedepse importante în închisori din Statele Unite.

Castro pare că s-a întâlnit cu agenţii sâmbătă, la locuinţa sa din Havana, punând astfel capăt unor speculaţii cu privire la motivele pentru care nu i-a primit încă pe cei cinci, pe care Guvernul cubanez îi prezintă drept "cei cinci eroi", trransmite CNN.

Ultimul dintre agenţi a revenit în Cuba în decembrie, în urma unui schimb de deţinuţi în cadrul căruia a fost eliberat fostul contractor al Departamentului de Stat Alan Gross, încarcerat pe insula comunistă. Schimbul a coincis cu anunţarea unei schimbări în politica Statelor Unite faţă de Cuba.


Soţia lui Castro, Dalia Soto del Valle, apare şi ea în imagini, dar şi nepotul fostului preşedinte, Alejandro Castro Espin, fiul actualului preşedinte Raul Castro şi un colonel de la Ministerul de Interne.

Aceşti "eroi antiterorişti nu au făcut niciodată rău Statelor Unite", a scris Fidel Castro într-un articol publicat în ediţia de luni a Granma, organul de presă al Partidului Comunist, precizând că întâlnirea a durat cinci ore. "Ei au încercat să prevină şi să împiedice acţiuni teroriste împotriva poporului nostru", a adăugat fostul preşedinte.

Potrivit unor oficiali americani, cei cinci au făcut parte dintr-o reţea de spioni care monitoriza atât comunitatea cubaneză anticastristă aflată în exil, cât şi instalaţii militare din Florida.

×
Subiecte în articol: raul castro
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close