Fidel Castro: SUA şi Israel vor ataca Iranul, ceea ce va declanşa un război în Coreea

25 Iun 2010   •   23:18
Fidel Castro: SUA şi Israel vor ataca Iranul, ceea ce va declanşa un război în Coreea

Fidel Castro este convins că SUA şi aliatul lor israelian intenţionează să atace Iranul, conflict care ar declanşa un nou război în peninsula Coreea. Liderul comunist cubanez şi-a exprimat această opinie vineri în cadrul unui mesaj citat de AFP.

"Am crezut iniţial că va începe conflictul în peninsula Coreea (după scufundarea din martie a unei corvete sud-coreene, de care a fost acuzată Coreea de Nord - n.r.), lucru care ar fi declanşat al doilea război coreean, şi care ar fi dus la un alt război în care s-ar confrunta Statele Unite cu Iranul", se arată în mesajul fostului preşedinte cubanez, în vârstă de 83 de ani, cu titlul "Cât mi-ar plăcea să mă înşel", care a fost publicat de presa cubaneză.

"Însă acum, realitatea a inversat lucrurile: războiul din Iran îl va antrena pe cel din Coreea", e de părere Fidel Castro. Acesta a spus, fără a cita vreo sursă în acest sens, că o flotă militară americană şi israeliană a traversat recent canalul Suez îndreptându-se spre Golful Persic.

Marile puteri occidentale condamnă programul nuclear civil al Iranului care ar ascunde, potrivit acestora, obiective militare.

Fidel Castro nu a mai ieşit în public din cauza unei boli. El i-a cedat puterea fratelui său Raul în 2006, însă, oficial, rămâne prim-secretarul Partidului Comunist.

Antena3.ro

 

Parteneri
x close