Antena 3 CNN Externe Fidel Castro: SUA şi Israel vor ataca Iranul, ceea ce va declanşa un război în Coreea

Fidel Castro: SUA şi Israel vor ataca Iranul, ceea ce va declanşa un război în Coreea

Fidel Castro: SUA şi Israel vor ataca Iranul, ceea ce va declanşa un război în Coreea
25 Iun 2010   •   23:18

Fidel Castro este convins că SUA şi aliatul lor israelian intenţionează să atace Iranul, conflict care ar declanşa un nou război în peninsula Coreea. Liderul comunist cubanez şi-a exprimat această opinie vineri în cadrul unui mesaj citat de AFP.

"Am crezut iniţial că va începe conflictul în peninsula Coreea (după scufundarea din martie a unei corvete sud-coreene, de care a fost acuzată Coreea de Nord - n.r.), lucru care ar fi declanşat al doilea război coreean, şi care ar fi dus la un alt război în care s-ar confrunta Statele Unite cu Iranul", se arată în mesajul fostului preşedinte cubanez, în vârstă de 83 de ani, cu titlul "Cât mi-ar plăcea să mă înşel", care a fost publicat de presa cubaneză.

"Însă acum, realitatea a inversat lucrurile: războiul din Iran îl va antrena pe cel din Coreea", e de părere Fidel Castro. Acesta a spus, fără a cita vreo sursă în acest sens, că o flotă militară americană şi israeliană a traversat recent canalul Suez îndreptându-se spre Golful Persic.

Marile puteri occidentale condamnă programul nuclear civil al Iranului care ar ascunde, potrivit acestora, obiective militare.

Fidel Castro nu a mai ieşit în public din cauza unei boli. El i-a cedat puterea fratelui său Raul în 2006, însă, oficial, rămâne prim-secretarul Partidului Comunist.

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: SUA Fidel Castro
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close