Antena 3 CNN Externe Fiica lui Berlusconi ar putea conduce partidul, în locul tatălui său

Fiica lui Berlusconi ar putea conduce partidul, în locul tatălui său

Fiica lui Berlusconi ar putea conduce partidul, în locul tatălui său
Sursa foto: Foto: news.nationalpost.com
de M.Z.    |    04 Noi 2013   •   09:50

Fiica lui Silvio Berlusconi, Marina, prezentată ca succesoare a tatălui ei la şefia partidului Poporul Libertăţii (PdL), este considerată de o mare majoritate a alegătorilor acestei formaţiuni drept un viitor posibil premier, potrivit unui sondaj SWG publicat de Corriera della Sera, relatează AFP, potrivit Mediafax.

Aproximativ 65% dintre alegătorii PdL (centru-dreapta) apreciază că Marina Berlusconi, în vârstă de 47 de ani, "ar putea conveni pentru postul de premier", potrivit acestui sondaj. Opinia este împărtăşită de 57% dintre susţinătorii mişcării de centru-dreapta în general.

Italienii sunt curioşi să afle dacă Berlusconi, condamnat la o pedeapsă cu închisoarea şi vizat într-o serie de alte probleme judiciare, ar putea să predea ştafeta partidului fiicei sale mari.

Marina, preşedinta puternicului grup Fininvest, aparţinând familiei, a declarat totuşi în mai multe rânduri că nu este interesată de o carieră politică.

Condamnarea lui Silvio Berlusconi la un an de închisoare pentru fraudă fiscală şi votul apropiat în Senat asupra unei eventuale expulzări din Parlament au pus în discuţie controlul pe care Il Cavaliere îl deţine asupra partidului, Marina fiind considerată de susţinătorii acestuia ca singura opţiune posibilă pentru succesiune.

PdL este împărţit între o tabără dură pro-Berlusconi şi o tabără pro-Guvern. Fostul protejat al lui Berlusconi, Angelino Alfano, vicepremier şi ministru de Interne, a condus o rebeliune împotriva aliaţilor lui Il Cavaliere, lucru pe care acesta nu i l-a iertat.

Silvio Berlusconi nu mai are voie să ocupe funcţii în Parlament DOI ANI DE ZILE







×
Subiecte în articol: Silvio Berlusconi
Parteneri
Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat
x close