"Fiindcă îl iubesc!" Cazul impresionant care arată că încă mai există dragoste între oameni

de D.D.    |    05 Noi 2012   •   07:43
"Fiindcă îl iubesc!" Cazul impresionant care arată că încă mai există dragoste între oameni Foto: fanpop.com

Caz impresionant în China, unde o femeie a insistat să îi doneze o parte din ficatul său fostului soţ, care a fost diagnosticat cu cancer. Pentru că nu mai sunt căsătoriţi, legea nu le permitea acest lucru. Prin urmare, fostul cuplu a trebuit să treacă prin două comisii de etică pentru a primi aprobarea. Iniţial, fostul soţ nu a fost de acord cu această donaţie pentru că ştia la ce riscuri se expune femeia. În lipsa unei alte soluţii, bărbatul a acceptat până la urmă transplantul.

La două luni de la pronunţarea divorţului, bărbatul a fost diagnosticat cu cancer hepatic. Lista de aşteptare era foarte lungă, astfel că fosta sa soţie s-a oferit să îi doneze o parte din ficatul său. Însă, nefiind căsătoriţi, legea nu le permitea acest lucru. A fost nevoie de intervenţia comitetului de etică pentru a putea realiza operaţia.

"În cursul celei de-a două înfăţişări, am întrebat-o de ce vrea cu insistenţă să îi doneze ficatul şi ea a răspuns: "Fiindcă încă îl iubesc!" " a declarat Shi Bingyi, membru al comitetului de etică.

Dacă membrii comitetului de etică nu i-ar fi permis să fie donatoare pentru fostul său soţ, femeia intenţiona să îl convingă pe chinez să se recăsătorească.

Chiar dacă se afla pe patul de moarte, chinezul a refuzat iniţial propunerea fostei soţii, din cauza riscurilor la care s-ar fi expus aceasta. Însă neavând alternativă, bărbatul s-a răzgândit ulterior.

Alegeri 2020
Alegeri 2020
x close