Antena 3 CNN Externe Firmă ce asigură paza şi în România, acuzată de incompetenţă în atentatul de la Detroit

Firmă ce asigură paza şi în România, acuzată de incompetenţă în atentatul de la Detroit

Firmă ce asigură paza şi în România, acuzată de incompetenţă în atentatul de la Detroit
Sursa foto: securitate aeroport
11 Ian 2010   •   10:45

O firmă de securitate israeliană, ce asigură protecţia şi aeroporturilor din România, a intrat în centrul atenţiei pentru că nu a reuşit să îl detecteze pe teroristul nigerian Umar Farouk Abdulmuttalab în pofida unor mai multe eşecuri separate ale serviciilor de informaţii americane, scrie presa israeliană.
Compania israeliană ICTS nu l-a identificat pe bărbatul de 23 de ani acuzat că ar fi încercat să arunce în aer un avion în ziuna de Crăciun, în pofida a numeroase semne prevestitoare, scrie Haaretz .

"Chiar dacă serviciile de informaţii americane au eşuat şi numele pasagerului nigerian nu era trecut ca suspect pentru compania aeriană, el ar fi trebuit să nască suspiciunea ofiţerilor de securitate. Vârsta sa, ruta de călătorie ilogică, achiziţia de ultim moment a unui bilet foarte scump, îmbarcarea fără bagaje şi multe alte semne ar fi trebuit să fie de ajuns pentru a alerta ofiţerii şi să se ceară o examinare a suspectului", scria publicaţia.
Firma asigură servicii de securitate în aeroporturi din 11 state, printre care Franţa, Marea Britanie, Spania, Ungaria, România şi Rusia.
Aceasta a fost înfiinţată în 1982 de foşti agenţi ai serviciului israelian de securitate Shin Bet şi foşti agenţi de securitate ai companiei aeriene El Al .
Compania foloseşte măsuri de securitate iniţiate în Israel, menite a anliza gradul în care un pasager reprezintă o ameninţare, în funcţie de mai mulţi factori, printre care nume, vârstă, naţionalitate şi comportament în timpul chestionării.
Compania este acum în centrul unei anchete internaţionale.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: atentat terorist
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close