Antena 3 CNN Externe Fiul lui bin Laden: Tatăl meu deja a câştigat războiul

Fiul lui bin Laden: Tatăl meu deja a câştigat războiul

Fiul lui bin Laden: Tatăl meu deja a câştigat războiul
Sursa foto: omar bin laden
22 Ian 2010   •   02:43

Osama bin Laden valorează mai mult pentru SUA în viaţă decât mort, deoarece moartea sa ar putea declanşa atacuri ?foarte, foarte urâte ? din partea militanţilor, crede fiul liderului terorist.
Într-un interviu pentru revista Rolling Stone, care a fost realizat într-un club de striptease din Damasc, cel de-al patrulea fiu al Osama, Omar Osama bin Laden, declara că tatăl său a câştigat deja ?războiul contra terorismului? deoarece el şi-a atins scopul de a umili SUA şi probabil că nu va mai simţi nevoia de a lansa alte atacuri mari.
Oricum, acesta aprecia că decizia preşedintelui Barack Obama de a trimite mai multe trupe în Afganistan este o mare greşeală deoarece aduce daune economiei americane.
?Este ca şi cum s-ar adăuga apă nisipului, aşa cum spunem în lumea arabă. Doar face nisipul mai greu?, declara bin Laden .
?Dacă eram în locul său, primul lucru pe care l-aş face ar fi un armistiţiu. Apoi, şase luni sau un an fără lupte şi soldaţi. Afganistan nu poate fi niciodată câştigat. Nu are nimic de-a face cu tatăl meu. Este poporul afgan. Va fi mai rău dacă tata moare. Lumea va fi foarte, foarte urâtă atunci. Va fi un dezastru."
Fiul lui bin Laden a scris o carte despre copilăria sa în taberele militare din Sudan şi Afganistan alături de tatăl său, de care s-a despărţit cu puţin timp înainte de 11 septembrie 2001.
El s-a căsătorit ulterior cu o femeie din Marea Britanie şi trăieşte de pe urma unui depozit de fiare vechi în oraşul saudit Jeddah.
Acesta declara că respectă decizia ?inteligentă? a fostului preşedinte Bill Clinton de a ataca cu rachete tabăra de antrenament a tatălui său după atentatele contra SUA în Africa.
?Nu l-a prins pe tata, dar la urma urmei după războiul din Afganistan, tot nu l-au prins. Au cheltuit sute de miliarde. Mai bine pentru America să îşi păstreze banii pentru economice. În vremea lui Clinton, American era foarte, foarte inteligentă. Nu ca un taur care fuge după eşarfa roşie.?
Acesta declara că tatăl său s-a bucurat când George W. Bush a fot ales preşedinte.
?Tatăl meu era foarte fericit. Aceste este genul de preşedinte de care are nevoie- unul care atacă, cheltuieşte bani şi divizează ţara. Sunt sigur că tata îl dorea pe McCain mai mult decât Obama. McCain are aceeaşi mentalitate ca Bush?.
Acesta arăta că şeful al Qaeda ?este controlat de regulile jihadului. Ucide doar dacă este nevoie?. În plus şi-a exprimat îndoiala că va mai ordona alte atacuri în masă.
?Nu mai are nevoie. De cum a ajuns America în Afganistan, planul său a funcţionat. El deja a câştigat.?

Antena3.ro

×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close