Antena 3 CNN Externe FMI cere Greciei mărirea săptămânii de lucru la şase zile. Vezi scrisoarea comună a FMI, UE şi BCE

FMI cere Greciei mărirea săptămânii de lucru la şase zile. Vezi scrisoarea comună a FMI, UE şi BCE

FMI cere Greciei mărirea săptămânii de lucru la şase zile. Vezi scrisoarea comună a FMI, UE şi BCE
Sursa foto: Foto: paper-bird.net
de M.Z.    |    05 Sep 2012   •   10:45

Angajatorii din Grecia ar putea mări săptămâna de lucru la şase zile, la solicitarea Fondului Monetar Internaţional (FMI), a Uniunii Europene şi a Băncii Centrale Europene (BCE), informează Russia Today.

Cererea creditorii internaţionali de a mări săptămâna de lucru cu încă o zi se referă la toate sectoarele publice. Mai mult, troica a solicitat şi prelungirea programului zilnic de muncă, se arată într-o scrisoare transmisă de FMI, UE şi BCE.

În textul scrisorii, se mai menţionează ca Ministerul Muncii de la Atena să implementeze noi măsuri, printre care durata preavizului dat angajaţilor în cazul concedierii şi reducerea cu până la 50% a plăţilor compensatorii pentru concediere.



De asemenea, cele trei organisme internaţionale mai solicită reducerea timpului legal de odihnă la 11 ore şi eliminarea restricţiilor privind pauzele dintre turele de lucru.

FMI, UE şi BCE au transmis acest document autorităţilor de la Atena pe 31 august, înaintea întâlnirilor dintre premierul grec Antonis Samaras şi partenerii săi de coaliţie - preşedintele PASOK Evangelos Venizelos şi liderul stângii democrate Fotis Kouvelis - programate pentru 5 septembrie.

Creditorii Greciei cer, în plus, o reducere suplimentară de 14,16 miliarde de dolari a cheltuielilor publice.

Solicitările troicii pot duce la creşterea tensiunilor dintre Guvern şi sindicate, după ce acestea din urmă au ameninţat deja cu proteste faţă de măsurile de austeritate luate până acum.




×
Subiecte în articol: Grecia FMI UE bce
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close