Antena 3 CNN Externe FMI: Eşecul Americii de a mări plafonul de îndatorare va avea consecinţe serioase

FMI: Eşecul Americii de a mări plafonul de îndatorare va avea consecinţe serioase

FMI: Eşecul Americii de a mări plafonul de îndatorare va avea consecinţe serioase
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
10 Iul 2011   •   17:35
Christine Lagarde, şeful Fondului Monetar Internaţional a declarat că urmează o perioadă destul de complicată cu „consecinţe serioase” pentru America dar şi pentru economia mondială, dacă America nu reuşeşte să mărească plafonul de îndatorare, conform Huffington Post.

Lagarde a declarat că acest lucru ar pune în pericol ţelul FMI de a conserva stabilitatea în economia globală.

La sfârşitul lunii iunie, Fondul Monetar Internaţional a avertizat că povara datoriilor Statelor Unite este pe "o traiectorie nesustenabilă" dar că SUA trebuie să evite "manevrele bruşte", pentru a-şi proteja revenirea economică fragilă.

Raportul FMI a prognozat o creştere economică de 2,5% pentru acest an şi 2,7% pentru 2012, sub estimările Rezervei Federale de Stat de 3,3% pentru anul viitor: "Creşterea economică a Americii a înaintat într-un ritm foarte lent şi a slăbit, recent", se arată în raportul FMI.

Statele Unite se află în impas politic dupã ce democraţii şi republicanii nu au reuşit să ajungă la un acord în privinţa majorării plafonului de îndatorare. SUA au atins, în luna mai, pragul maxim al îndatorării, de 14.300 de miliarde de dolari, iar Trezoreria a autorizat măsuri extraordinare, care permit guvernului sã poată angaja împrumuturi pânã pe 2 august.

Dupã această dată, guvernul nu va mai avea dreptul sã se împrumute şi nu îşi va putea onora obligaţiile, inclusiv serviciul datoriilor.

×
Subiecte în articol: FMI Christine Lagarde SUA consecinte
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close