Antena 3 CNN Externe FMI nu are niciun proiect de asistenţă financiară pentru Spania

FMI nu are niciun proiect de asistenţă financiară pentru Spania

FMI nu are niciun proiect de asistenţă financiară pentru Spania
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de M.Z.    |    31 Mai 2012   •   22:22

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a spus, joi, că nu are niciun proiect de asistenţă financiară pentru Spania, adăugând că Madridul nu i-a cerut nimic de acest gen.

"FMI nu are niciun plan care implică un ajutor financiar pentru Spania. În plus, Spania nici nu a solicitat sprijin financiar din partea FMI", a declarat un purtător de cuvânt al Fondului, Gerry Rice, potrivit AFP.

Rice a făcut aceste declaraţii în condiţiile în care vicepreşedintele Consiliului spaniol, Soraya Saenz de Santamaria, urma să se întâlnească joi cu directoarea executivă a FMI, Christine Lagarde, în capitala SUA, unde se află sediul FMI.

Această reuniune trebuie să ofere posibilitatea de a discuta despre evoluţiile recente din economia Spaniei şi din zona euro, a precizat Gerry Rice.

Spania trăieşte un moment de tensiune extremă pe pieţe. Această nouă turbulenţă urmează anunţului de salvare publică a Bankia, a treia mare bancă spaniolă în termeni de active, pentru suma totală de 23,5 miliarde de euro, dintre care 19 miliarde euro mai trebuie încă găsite.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close