Antena 3 CNN Externe Focşani. Tânărul care a înjunghiat mortal un preot în biserică va fi scos de sub urmarire penală

Focşani. Tânărul care a înjunghiat mortal un preot în biserică va fi scos de sub urmarire penală

Focşani. Tânărul care a înjunghiat mortal un preot în biserică va fi scos de sub urmarire penală
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    09 Aug 2012   •   18:57

Tânărul care în luna iunie a înjunghiat mortal un preot în Biserica "Sf. Ioan Botezătorul" din Focşani va fi scos de sub urmărire penală, după ce medicii au stabilit că agresorul nu a avut discernământ în momentul comiterii crimei.

"Rezultatele expertizei medico-legale psihiatrice arată că acesta suferă de schizofrenie paranoidă, discernământ abolit. (...)S-a dat soluţie de scoatere de sub urmărire penală şi a fost sesizată instanţa pentru internarea provizorie a acestuia, ca măsură de siguranţă. El va fi pus în libertate şi va fi internat la Focşani până când se va dispune internarea într-un institut de specialitate", a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, Ion Lefter, informează Mediafax.

De asemenea, procurorii au primit raportul de autopsie al victimei, preotul Tudor Marin, medicii legişti stabilind că "moartea s-a datorat celor două lovituri de cuţit".

Tânărul de 30 de ani, Florentin Puşcoiu, urmează să fie scos de sub urmărire penală. El a fost internat la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă "Sfântul Pantelimon" din Focşani, urmând să fie transferat într-un institut de specialitate.

Pe 16 iunie, preotul Tudor Marin, parohul Bisericii "Sfântul Ioan Botezătorul" din Focşani, a fost ucis în lăcaşul de cult de tânărul de 30 de ani. Tânărul a venit la preot cerându-i să-i explice câteva pasaje din Biblie, moment în care l-a înjunghiat mortal pe paroh cu un cuţit în inimă.

Ulterior, ucigaşul a fugit de la faţa locului, incidentul fiind anunţat la 112 de femeia care vindea lumânări în biserică, aceasta fiind, de altfel, singurul martor.

După mai multe ore de căutări, autorul crimei a fost prins de poliţişti în apartamentul său din municipiul Focşani şi arestat prevetiv, el recunoscându-şi fapta.

Preotul Tudor Marin avea doi copii, între care şi o fiică, soţia liderului sindical Vasile Marica.








×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close