Antena 3 CNN Externe Focuri de armă în faţa sediului Guvernului italian. Un suspect a fost arestat

Focuri de armă în faţa sediului Guvernului italian. Un suspect a fost arestat

Focuri de armă în faţa sediului Guvernului italian. Un suspect a fost arestat
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
28 Apr 2013   •   14:00
Update 14:00 - O persoană a fost rănită la nivelul gâtului şi se află în stare gravă, iar cealaltă a fost atinsă la nivelul unui picior, potrivit Ansa, care afirmă că o trecătoare ar fi fost, de asemenea, "ştearsă" de un glonţ.
Potrivit unor declaraţii pentru AFP ale unor martori, un bărbat a tras asupra carabinierilor de la o distanţă de aproximativ cinci metri. Suspectul purta haină şi cravată, potrivit Ansa, care a anunţat că este vorba despre un italian care ar prezenta probleme psihice.
Palatul Chigi, sediul Guvernului, este situat într-o piaţă de pe o arteră comercială şi turistică, Corso, la aproximativ un kilometru distanţă de Palatul Quirinal, care este totodată numele uneia dintre cele şapte coline ale Romei. Un cordon de securitate a fost instalat la faţa locului.
Potrivit presei, starea de alertă a fost decretată în Piaţa Quirinal, de unde au fost evacuaţi numeroşi gură-cască.

-------------------

Focuri de armă au fost trase în faţa sediului Guvernului italian. Alina Harja, corespodentul Antena 3, a explicat că este vorba despre un bărbat care a deschis focul în piaţa din faţa sediului Guvernului.
 
"Au fost răniţi doi carabinieri. Au sosit deja două ambulanţe pentru a îi transporta la spital. Bărbatul a fost prins de forţele de ordine şi acum este transportat la Comisariat". 
 
"Nu există informaţii despre acest bărbat dar forţele de ordine cred că este vorba despre un atentat şi se pare că mai există un bărbat înarmat care ar viza să continue planul de atac, conform autorităţilor", a relatat Alina Harja.
 
"Ceremonia merge mai departe, miniştri se pare că nu au fost informaţi despre ce se întâmplă în afara sediului Guvernului, oficialii sunt liniştiţi, probabil că încă nu li s-a spus nimic", a explicat corespondentul. 
 

×
Subiecte în articol: focuri de arma sediu guvern
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close