Antena 3 CNN Externe Dmitri Rogozin, fostul ambasador al Rusiei la NATO, a citit public o poezie tulburătoare: ”Iubim carnea, gustul și culoare ei/ Duhoarea abatorului”

Dmitri Rogozin, fostul ambasador al Rusiei la NATO, a citit public o poezie tulburătoare: ”Iubim carnea, gustul și culoare ei/ Duhoarea abatorului”

Fostul ambasador al Rusiei la NATO, Dmitri Rogozin, a citit câteva strofe din poezia ”Sciții”, scrisă de Alexander Blok în 1918, într-o apariție publică. ”Ce vină avem dacă, în focul îmbrățișării noastre, / Oasele încep să vi se frângă?”, sunt două dintre versurile poeziei.

Dmitri Rogozin, fostul ambasador al Rusiei la NATO, a citit public o poezie tulburătoare: ”Iubim carnea, gustul și culoare ei/ Duhoarea abatorului”
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    08 Mar 2022   •   17:39

Poezia recitată de Rogozin este inspirată din tratatul de la Brest-Litovsk, prin care Rusia a pierdut Ucraina.

„Voi - milioane. Noi - întuneric și întuneric și întuneric.
Încercați, luptați cu noi.
Da, suntem ca Sciții, suntem asiatici,
Cu ochi pieziși și plini de lăcomie.

(...)

Iubim carnea, gustul și culoarea ei,
Duhoarea abatorului.
Ce vină avem dacă, în focul îmbrățișării noastre,
Oasele încep să vi se frângă?”, sunt două dintre strofele acestei poezii.

Citește și: Cele patru condiții impuse de Rusia pentru a înceta războiul

În această odă patriotică, Blok reprezintă țara ca o sursă de pace, care stă ca un „scut între două rase ostile” - între Occident și Orient, transmite agenția de presă de stat a Rusiei, RIA Novosti.

„Veniți la noi! Din ororile războiului
Veniți la îmbrățișare pașnică!
Camarazi, până nu va fi prea târziu,

Înveliți vechea sabie. Fie ca fraternitatea să fie binecuvântată.

Dacă nu, nu avem nimic de pierdut.
Cunoaștem și vechile perfidii.
Prin urmașii bolnavi veți fi
Blestemați secole și secole.”,sunt alte versuri recitate de Rogozin.

Filmarea cu Rogozin recitând poezia poate fi urmărită pe site-ul RIA Novostri -  AICI

Armata rusă va opri atacurile și se va retrage imediat dacă Ucraina îndeplinește mai multe condiții, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

”Putem opri operațiunile militare în orice moment, după demilitarizare, după ce Ucraina recunoaște regiunea anexată Crimeea ca fiind teritoriu rus și independența regiunilor separatise Donețk și Lugansk”, spune Dmitri Peskov, purtătorul de cuvând al Kremlinului.

Rusia a anexat Crimeea în 2014, iar luna trecută a anunțat că recunoaște independența regiunilor Donețk și Lugansk, decize care nu este recunoscută la nivel internațional.

O altă condiție importantă este ca Ucraina să devină neutră din punct de vedere militar. În acest sens, Kievul trebuie să modifice constituția și să introducă în ea o prevedere clară care să garanteze clar că Ucraina nu va adera niciodată la NATO sau la Uniunea Europeană.

Dacă aceste condiții sunt îndeplinite, spune Peskov, Rusia va înceta imediat atacurile și nu va mai formula nicio altă revendicare teritorială.

 

×
Subiecte în articol: Rusia Ucraina
Parteneri
Camerele de Gardă, pline după mesele copioase de Paşte
x close