Antena 3 CNN Externe Fost oficial american, condamnat la închisoare pe viaţă pentru spionaj în favoarea Cubei

Fost oficial american, condamnat la închisoare pe viaţă pentru spionaj în favoarea Cubei

Fost oficial american, condamnat la închisoare pe viaţă pentru spionaj în favoarea Cubei
17 Iul 2010   •   11:45

Un fost angajat al Departamentului de Stat american a fost condamnat vineri la închisoare pe viaţă, într-un proces în care a fost acuzat că a spionat în favoarea Cubei timp de 30 de ani, a anunţat Departamentul american al Justiţiei, citat de AFP.

Walter Kendall Myers, în vârstă de 72 de ani, nu va putea beneficia de dreptul la eliberare condiţionată, a precizat Departamentul Justiţiei.

Soţia lui Myers, Gwendolyn Steingraber Myers, implicată în acelaşi caz, a fost condamnată la 81 de luni de închisoare.

Cei doi au fost arestaţi în iunie 2009 şi şi-au recunoscut vinovăţia privind participarea la "o conspiraţie de aproape 30 de ani, perioadă în cursul căreia au livrat (Cubei) informaţii secrete privind apărarea americană", precizează comunicatul Departamentului Justiţiei.

Walter Kendall Myers şi soţia sa, Gwendolyn Steingraber Myers, în vârstă de 71 de ani, au furnizat documente şi informaţii regimului de la Havana începând de la sfârşitul anilor '70. Kendall Myers a început să spioneze în favoarea Cubei la circa şase luni după o vizită în insula comunistă, în decembrie 1978, în timp ce lucra la Departamentul de Stat. În perioada 1985 - 1999, el a avut acces la documente clasificate strict secret, al căror conţinut l-a transmis autorităţilor cubaneze, în cursul unor întâlniri cu agenţi ai regimului de la Havana, în diferite ţări din Caraibe şi America Latină, dar şi în Washington.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: SUA spion proces Cuba spionaj agenti
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close