Antena 3 CNN Externe Fost preşedinte polonez: "Rusia speră ca UE să se rupă, aşa cum s-a întâmplat cu URSS"

Fost preşedinte polonez: "Rusia speră ca UE să se rupă, aşa cum s-a întâmplat cu URSS"

Fost preşedinte polonez: "Rusia speră ca UE să se rupă, aşa cum s-a întâmplat cu URSS"
06 Apr 2015   •   16:43

Moscova continuă să promoveze o politică care vizează scindarea unităţii Uniunii Europene, a declarat fostul preşedinte polonez Aleksander Kwasniewski (foto), într-un interviu acordat postului ICTV.

"Rusia a mai promovat şi în trecut ideea că nu susţine o singură politică europeană, ci" 28 + 1 ", adică relaţii bilaterale, iar una era cea mai neimportantă, cu Bruxelles. Ştiind acest lucru, UE şi liderii europeni trebuie să facă multe pentru ca aceasta să nu acţioneze"a spus fostul lider de la varşovia.

Potrivit lui, Rusia consideră că UE este o structură artificială, care "trebuie să cadă", la fel cum "a căzut Uniunea Sovietică"

La rândul său, ambasadorul Ucrainei în Polonia, Andrei Deşiţa a declarat că autorităţile de la Kiev nu vor accepta un compromis cu Rusia în problema Donbasului şi Crimeei, răspunzând la întrebarea presei poloneze cu privire la posibilitatea separării de Ucraina a autoproclamatelor republici Doneţk şi Lugansk.

"Guvernul nostru consideră Crimeea teritoriu al Ucrainei. Considerăm că Rusia este un stat agresor. Noi nu luăm în considerare posibilitatea ca Donbasul şi Crimeea să fie cedate din cauza unui compromis", a declarat diplomatul.

Potrivit lui Deşiţa, Ucraina îşi doreşte să restabilească controlul deplin asupra întregului teritoriu şi să asigure graniţele.

×
Subiecte în articol: Rusia URSS
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close