Antena 3 CNN Externe "Mi-a cerut să merg în camera lui şi nu m-am dus. Aşa că a venit în a mea": O fostă jucătoare de tenis a dezvăluit abuzurile crunte la care era supusă de fostul antrenor

"Mi-a cerut să merg în camera lui şi nu m-am dus. Aşa că a venit în a mea": O fostă jucătoare de tenis a dezvăluit abuzurile crunte la care era supusă de fostul antrenor

O fostă jucătoare de tenis a depus mărturie în faţa unui grup de parlamentari francezi, săptămâna aceasta. Ea a descris sute de abuzuri la care a fost supusă de fostul ei antrenor, încă de la vârsta de 12 ani.

"Mi-a cerut să merg în camera lui şi nu m-am dus. Aşa că a venit în a mea": O fostă jucătoare de tenis a dezvăluit abuzurile crunte la care era supusă de fostul antrenor
Sursa foto: Profimedia Images
de Georgiana Adam    |    07 Sep 2023   •   12:56

Angélique Cauchy a depus mărturie, marți, în faţa unui grup de parlamentari, la Palais Bourbon, după ce, în iulie, a fost lansată o comisie de anchetă privind identificarea "deficiențelor operaționale în cadrul federațiilor sportive, al mișcării sportive și al organismelor de guvernanță sportivă".

Fosta jucătoare de tenis, era numărul 2 la juniori în Franţa și avea 12 ani, în 1999, când a ajuns să fie antrenată de Andrew Gueddes la clubul Sarcelles. În decursul a doi ani, aceasta spune că a fost abuzată de aproape 400 de ori.

Andrew Gueddes, condamnat la 18 ani de închisoare, în 2021, este acuzat pentru viol şi agresiunea sexuală asupra a patru tinere cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani.

"M-am gândit să mă sinucid de atâtea ori", a mărturisit Cauchy. Fosta sportivă a dezvăluit că, atunci când când i-a zis antrenorului că nu este corect, acesta i-a replicat: "Știi, asta se întâmplă des în relaţiile antrenor-sportivă".

Fosta jucătoare de tenis îşi aminteşte gândurile negre care îi treceau prin minte: "Aveam un carneţel cu autografele jucătorilor de la PSG, pentru că obişnuiam să mă duc să îi văd la Camp des Loges. Şi între acele foi de hârtie, scriam: 'Nu mai pot suporta asta, trebuie să se termine, voi face ca totul să se oprească'. M-am gândit de atâtea ori să mă sinucid".

"M-a violat de trei ori pe zi.În prima noapte, mi-a cerut să merg în camera lui şi nu m-am dus. Aşa că a venit în a mea. A fost din ce în ce mai rău. Eram prizonieră, nu puteam pleca oricând voiam, iar apoi am fost obligată să rămân în locul unde s-a întâmplat", a mai povestit aceasta, potrivit newsinfrance.com.

Gueddes a mers atât de departe încât i-a spus că are SIDA. "Am trăit de la 13 la 18 ani crezând că am SIDA", povestește tânăra abuzată care a fost testată şi s-a constatat că nu a fost niciodată infectată.

Raportul comisiei este aşteptat să apară în decembrie 2023. Totodată, vor depune mărturie şi alte persoane din lumea sportului, cum ar fi fosta patinatoare Sarah Abitbol, care a fost şi ea violată de fostul ei antrenor Gilles Beyer când era minoră.

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close