Antena 3 CNN Externe Fostul premier ceh Petr Necas recunoaşte că are o relaţie cu cea mai apropiată colaboratoare a sa

Fostul premier ceh Petr Necas recunoaşte că are o relaţie cu cea mai apropiată colaboratoare a sa

Fostul premier ceh Petr Necas recunoaşte că are o relaţie cu cea mai apropiată colaboratoare a sa
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
de M.Z.    |    13 Iul 2013   •   20:54

Fostul premier ceh conservator Petr Necas a recunoscut că a avut o relaţie cu cea mai apropiată colaboratoare a sa, a cărei arestare sub suspiciunea de implicare în activităţi de spionaj ilegale şi corupţie a condus la căderea guvernului luna trecută, a scris sâmbătă cotidianul local Pravo, potrivit pesurse.ro.

Colaboratoarea respectivă, Jana Nagyova, se numără printre persoanele care au fost inculpate pentru supravegherea ilegală a soţiei lui Necas, de care acesta divorţează în prezent, dar şi pentru că i-ar fi mituit pe nişte deputaţi care s-au răsculat împotriva lui Necas anul trecut.

"Am o relaţie cu Jana Nagyova. Este o relaţie stabilă şi am încredere în ea pe viitor", a declarat Necas, în vârstă de 48 de ani, fiind întrebat de aspecte legate de viaţa sa privată.

Nagyova şi alţi şase suspecţi se află în custodia poliţiei de o lună, când circa 400 de poliţişti au efectuat raiduri la sediul guvernului şi la alte locaţii oficiale şi private în cea mai importantă operaţiune de acest fel de la căderea comunismului în 1989, suscitând o criză politică în această ţară membră a Uniunii Europene ce ar mai putea dura câteva luni.

Acuzaţiile ce o vizează pe Nagyova şi pe alţii sunt rezultatul unei anchete mai largi asupra a ceea ce poliţia suspectează a fi o reţea de corupţie organizată ce implică oameni de afaceri şi contracte publice. Ancheta a condus la Nagyova şi la alte persoane, dar niciunul dintre suspecţi nu este acuzat de legături cu crima organizată.

Citeşte şi Demisie la nivel înalt, după ce "blonda" de la Guvern a fost implicată într-un scandal de corupţie

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close