Antena 3 CNN Externe Fostul preşedinte tunisian, condamnat la 16 ani de închisoare pentru corupţie şi fraudă imobiliară

Fostul preşedinte tunisian, condamnat la 16 ani de închisoare pentru corupţie şi fraudă imobiliară

Fostul preşedinte tunisian, condamnat la 16 ani de închisoare pentru corupţie şi fraudă imobiliară
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
29 Iul 2011   •   09:01

Fostul preşedinte tunisian Zine El Abidine Ben Ali a fost condamnat joi, în contumacie, la 16 ani de închisoare pentru corupţie şi fraudă imobiliară, în două cazuri de achiziţionare şi cesiune a unor terenuri, de la începutul anilor 2000, informează AFP.
   
Acesta a fost cel de-al treilea proces împotriva fostului preşedinte înlăturat de la putere şi refugiat în Arabia Saudită, care a mai fost condamnat la peste 50 de ani de închisoare, în alte două cazuri, judecate la sfârşitul lui iunie şi începutul lui iulie.
   
Fiica sa Nesrine şi ginerele său Sakhr al Materi au fost de asemenea judecaţi în contumacie în dosarele examinate joi. Nesrine a primit opt ani de închisoare pentru primul dosar, iar Sakhr al Materi a fost condamnat la 16 ani de închisoare în cele două dosare, care se referă la achiziţionarea şi cesionarea a două terenuri într-un cartier luxos din Tunis.
   
Fostul preşedinte tunisian este acuzat că a intervenit personal pentru a-i permite ginerelui său să cumpere şi să vândă cele două loturi, situate pe malurile lacului Tunis.
    Potrivit responsabilului cu contenciosul statului, Ahmed Bouzekri, prezent la audiere, un raport arată că terenurile au fost achiziţionate la 23 de dinari (11,5 euro) pe metrul pătrat, în loc de 350 de dinari (175 de euro), preţul lor real, şi au fost vândute la 1.500 de dinari pe metrul pătrat.

×
Subiecte în articol: presedinte Tunisia coruptie terenuri proces
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close