Antena 3 CNN Externe Fotografia care îl prezintă pe Bin Laden desfigurat, un fals

Fotografia care îl prezintă pe Bin Laden desfigurat, un fals

Fotografia care îl prezintă pe Bin Laden desfigurat, un fals
02 Mai 2011   •   13:36

Site-ul postului de televiziune France 24 susţine pe interfaţa de liveblogging că imaginile prezentate de televiziunile pakistaneze, cu Osama Bin Laden având faţa desfigurată după ce a fost ucis, sunt false.

Conform AFP, imaginea nu a putut fi autentificată, iar oficialii americani nu au făcut nicio referire la autenticitatea ei.

"Este o compoziţie între două imagini diferite. Presupusa fotografie cu Osama Bin Laden după moartea sa nu este autentică", susţine France 24.

Ulterior, postul de televiziune GEO a recunoscut că fotografia era un fals şi a retras-o de pe post.  "Era, într-adevăr, o fotografie falsă. Ea a circulat, deja, pe Internet, în 2009. Am precizat, difuzând-o, că nu poate fi, pentru moment, autentificată. Ulterior, am putut face verificări şi am retras-o de pe post", a spus un oficial al postului pakistanez.



Mai mult, site-urile străine pun la îndoială şi faptul că Osama Bin Laden s-ar fi vopsit, după ce pe ultimele materiale filmate avea mult mai multe fire albe de păr decât în pozele prezentate de televiziunile pakistaneze.



Şi despre moartea liderului terorist există informaţii contradictorii. Televiziunea GEO din Pakistan susţine că Osama Bin Laden este în viaţă, în timp ce un membru Al Qaeda din Yemen a confirmat moartea acestuia.


×
Subiecte în articol: Osama Bin Laden Al Qaeda
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close