Antena 3 Externe Franţa. O moschee a fost invadată de extremişti de dreapta

Franţa. O moschee a fost invadată de extremişti de dreapta

de G.S.    |    20 Oct 2012   •   12:53
Franţa. O moschee a fost invadată de extremişti de dreapta
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP

Şantierul unei moschei aflată în construcţie la Poitiers, în centrul Franţei, a fost invadat sâmbătă dimineaţa de aproximativ 70 de persoane care afirmă că fac parte dintr-un grup de extremă dreapta, au anunţat prefectura şi Consiliul francez al cultului musulman, relatează AFP.
   
"Sunt mai degrabă tineri şi au desfăşurat pe acoperiş o banderolă pe care se poate citi ", a declarat Rachid Kaci, subprefectul din Montmorillon (Vienne), care a venit la faţa locului.
   
Aproximativ 30 de poliţişti au fost mobilizaţi în jurul şantierului pentru a proceda la reţineri, operaţiuni care par delicate din cauza înălţimii clădirii, potrivit prefecturii.
   
"De la Marea Moschee de la Poitiers, Generaţia Identitară îndeamnă la recucerire", au scris într-un mesaj postat pe site-ul grupului, în care afirmă că "în urmă cu exact 1.300 de ani Charles Martel îi oprea pe arabi la Poitiers".
   
Preşedintele Observatorului împotriva islamofobiei din cadrul Consiliului francez al cultului musulman Abdallah Zekri a condamnat, citat într-un comunicat, "această lovitură în forţă a unor extremişti veniţi din toată Franţa cu scopul de a predica încă o dată ura faţă de islam".

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close