Antena 3 CNN Externe Franța vrea prelungirea stării de urgență până la 31 iulie 2022

Franța vrea prelungirea stării de urgență până la 31 iulie 2022

Guvernul francez vrea să ceară parlamentului prelungirea stării de urgență până la 31 iulie 2022, pentru a putea lupta cu criza provocată de coronavirus.

Franța vrea prelungirea stării de urgență până la 31 iulie 2022
Sursa foto: Pexels
de Alexandra Ionescu    |    13 Oct 2021   •   19:57

Prelungirea stării de urgență va presupune extinderea măsurilor restrictive, cum ar fi utilizarea pasaportului verde pentru intrarea în locuri publice cum ar fi restaurantele, barurile sau cinematografele.

Starea de urgență valabilă acum, ar urma să expire la 15 noiembrie.

”Există riscul ca epidemia să revină”, a declarat purtătorul de cuvânt al executivului de la Paris, Gabriel Attal.

”Trebuie să rămânem vigilenți până vara viitoare”, a adăugat el.

Guvernul francez a studiat un proiect de lege care propune prelungirea perioadei de tranziție pentru ieșirea din starea de urgență până la 31 iulie 2022.

„Proiectul de lege, care a făcut obiectul unui aviz favorabil din partea comitetului ştiinţific în data de 6 octombrie, prelungeşte până la 31 iulie 2022 regimul de gestionare a depăşirii crizei sanitare, incluzând posibilitatea de a mobiliza, dacă situaţia sanitară o impune, încadrarea activităţii unităţilor deschise publicului (ERP) şi permisul sanitar, precum şi măsurile care îi sunt asociate”, conform comunicatului emis de Palatul Elysee.

„Măsurile luate pe baza sa, care exclud restricţii precum carantina sau cele de circulaţie în anumite intervale orare, ca la începutul pandemiei, vor fi strict proporţionale cu riscurile implicate şi adaptate continuu la schimbările situaţiei sanitare: prelungirea regimului nu înseamnă că măsurile vor fi în cele din urmă adoptate”, se mai precizează în text.

De asemenea, conform textului, se înăspresc sancțiunile în caz de fraudare a permisului sanitar, potrivit Reuters.

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close