Antena 3 CNN Externe Franţa şi Italia cer reluarea controalelor la frontierele statelor din spaţiul Schengen

Franţa şi Italia cer reluarea controalelor la frontierele statelor din spaţiul Schengen

Franţa şi Italia cer reluarea controalelor la frontierele statelor din spaţiul Schengen
Sursa foto: Foto: travelpod.com
26 Apr 2011   •   15:42

Franţa şi Italia cer reluarea controalelor la frontierele interioare ale statelor din spaţiul Schengen. Cererea a fost făcută prin intermediul unei scrisori comune a preşedintelui Nicolas Sakozy şi a premierului italian Silvio Berlusconi care solicită Comisie Europene "să analizeze posibilitatea restabilirii temporare a controalelor la graniţele interne" ale statelor membre, potrivit AFP.

Documentul, al cărui conţinut a fost distribuit la încheierea summitului franco-italian de la Roma, punctează că reinstituirea controalelor trebuie avută în vedere pentru "cazuri de dificultăţi excepţionale în gestionarea graniţelor externe comune, în condiţii care urmează să fie definite".

Mai mult decât atât, Sarkozy şi Berlusconi apreciază că "în iunie, Consiliul European trebuie să ofere impulsul politic necesar pentru depăşirea obstacolelor în ceea ce priveşte luarea unor decizii concrete care să răspundă actualelor dificultăţi".

De asemenea, Sarkozy şi Berlusconi mai cer şi o consolidare a "mecanismelor de solidaritate financiară" pentru statele care primesc imigranţi, apreciind că este esenţial ca "UE să realizeze un regim de azil european comun".


×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close